Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Bare en brosjyre blant mange andre? Skole i Trøndelag brukte materiale fra en kampanje Scientologikirken står bak. (Illustrasjonen viser en annen scientologibrosjyre enn den som ble brukt.)
 Foto: Kirsti Bergh

Bare en brosjyre blant mange andre? Skole i Trøndelag brukte materiale fra en kampanje Scientologikirken står bak. (Illustrasjonen viser en annen scientologibrosjyre enn den som ble brukt.) Foto: Kirsti Bergh

Skole brukte materiale fra Scientologikirken

Foreldre reagerte da en skole i Trøndelag nylig brukte materiale fra en kampanje som Scientologikirken står bak. Kunnskapsministeren advarer mot bruk av materiell fra kontroversielle grupper.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2017 kl 11:30

Stokksund (NTB): Faren til en femteklassing ved Stokksund oppvekstsenter reagerte da alle elever ved mellomtrinnet på skolen i Åfjord kommune fikk utdelt heftet «Veien til lykke» og vist tilhørende film, melder Vårt Land. Verken av materialet eller nettsiden til kampanjen framgår det at scientologer står bak, men forfatteren av «den første moralkodeksen som utelukkende er basert på sunn fornuft» er L. Ron Hubbard, scientologibevegelsens far.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener generelt det er greit å bruke materiale fra forskjellige trossamfunn i KRLE-faget, for å vise hva disse står for.

– Det viktige her er at skolen ikke skal være forkynnende, og man skal være ekstra på vakt mot materiell fra kontroversielle grupperinger – og det er helt klart scientologene, sier han.

Rektor på skolen ønsker ikke å kommentere saken, men skolen mener bruken av materialet er uproblematisk.

Informasjonsansvarlig i Scientologikirken i Norge, Rasmus Lossius, avviser at de driver en fordekt kampanje, og mener kunnskapsministeren ikke er informert om hva kirken står for. (©NTB)

NRK Trøndelag var først med saken.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus