Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ronnie Johanson har vært en engasjert hedning store deler av sitt liv. Nå har han blitt æresmedlem i Hedningsamfunnet.

Ronnie Johanson har vært en engasjert hedning store deler av sitt liv. Nå har han blitt æresmedlem i Hedningsamfunnet.

Ronnie Johanson æresmedlem av Hedningsamfunnet

#Hedningsamfunnet har utnevnt Ronnie Johanson til æresmedlem for "sin utrettelige og ekstraordinære religionskritiske innsats gjennom mange år". Det s...

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2006 kl 13:57

Hedningsamfunnet har utnevnt Ronnie Johanson til æresmedlem for "sin utrettelige og ekstraordinære religionskritiske innsats gjennom mange år". Det skjedde på hedningenes landsmøte i helga.

Tekst: Even Gran
Publisert 6.11.2006

Lørdag 4.11. holdt Hedningsamfunnet sitt 32. årsmøte. Harald Fagerhus ble gjenvalgt som leder, mens Ronnie Johanson ble utnevnt til æresmedlem for sin utrettelige og ekstraordinære religionskritiske innsats gjennom mange
år.

- Hedningsamfunnet tar avstand fra islamisters forsøk på på å begrense ytringsfriheten det siste året, og fra myndigheters og medias ettergivenhet i den forbindelse, heter det i pressemeldingen fra årsmøtet.

Setter ytringsfriheten høyt
I året som kommer vil Hedningene fokusere på ytringsfrihetens kår, samt religionenes rolle i forhold til menneskerettighetene.

Hedningsamfunnets leder Harald Fagerhus uttaler at det er viktig å komme i dialog med innvandrere som er i ferd med å tilegne seg moderne verdier når det gjelder sekularisering, likestilling og menneskerettigheter. Ifølge Fagerhus er religion en privatsak, men han understreker at samfunnets grunnleggende verdier ikke er det.

Viderefører religionsavvenningskurs

Hedningsamfunnet forsikrer ellers omverdenen at de vil fortsette sine angrep på statskirkeordningen og de kristne formålsparagrafene i offentlige barnehager og grunnskoler. De vil dessuten arbeide for en kjønnsnøytral ekteskapslov og fortsette sin kamp mot diskriminering av homofile.

Hedningsamfunnets tilbud om livssynsmessig reorientering av religiøse - "Religionsavvenningskurs - en guide til religionsfrihet" står også ved lag, leser vi i pressemeldingen.

Du kan lese mer om Hedningsamfunnet her