Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
I dag skal verden tillintetgjøres, ifølge Harold Camping. Folk bryr seg ikke så mye denne gangen.

I dag skal verden tillintetgjøres, ifølge Harold Camping. Folk bryr seg ikke så mye denne gangen.

Rolig dommedag

I dag skal jorda definitivt gå under, ifølge Harold Camping og hans følgere. Men denne gangen er det ikke så mange som bryr seg.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2011 kl 13:44

Den 21. mai i år fikk dommedagsprofetiene til Harold Camping svært stor oppmerksomhet. Lang tid i forveien hadde Camping og hans mange følgere annonsert starten på endetiden denne datoen. Da var det for sent å bli frelst, og de utvalgte skulle rykkes opp til Gud. Dagen skulle markeres med jordskjelv og naturkatastrofer.

Endetiden skulle så vare i et halvt år, og jorda skulle endelig gå under 21. oktober, altså i dag, har Camping spådd.

– Vi kan være sikre på at hele verden, med unntak av de utvalgte, er under Guds dom og vil bli utslettet sammen med hele den fysiske verden den 21. oktober 2011, heter det på nettsidene til Campings radiokanal, Family radio.

Kanskje det ikke skjer noe?

Det er ikke så mange som bryr seg om Campings dommedagsprofetier denne gangen. Norske medier og internasjonal presse forbigår det hele i stillhet, i motsetning til sist.

For det første har nok de aller fleste av tilhengerne hans, som lagde så mye oppstuss i forkant av 21. mai, mistet troen på det hele. I tillegg har også Camping selv moderert seg noe, til tross for det som står på nettsidene hans.

– Jeg har tatt en ny titt på dette, og tenker at det kanskje ikke blir noe stort som skjer likevel. Men dommedag nærmer seg likevel veldig, veldig raskt, skal han ha sagt i en av sine radiosendinger, ifølge Washington Post.

Venter hjemme på det store sjokket

Robert Fitzpatrick, som ble intervjuet av verdenspressen den 21. mai på Times Square, mens han ventet på at endetiden skulle sette inn og til slutt måtte tusle slukøret hjem, har sagt at han holder seg hjemme denne gangen og venter på den endelige tilintetgjørelsen.

Fitzpatrick har donert 140.000 dollar for at Camping skulle få spredt sitt endetidsbudskap i forkant av 21. mai. Han er nå, i likhet med Camping, overbevist om at opprykkelsen den 21. mai virkelig skjedde, men at det skjedde i skjul slik at ingen merket det.

– Verden har blitt satt i stand, kan man si, for det enorme sjokket som vil komme den 21. oktober, har Fitzpatrick skrevet i en 26. siders advarsel.

Han forsikrer de ufrelste om at ødeleggelsen vil bli veldig rask og ikke innebære noe lidelse for noen.

– Verden vil bare forsvinne i intet, skal han ha sagt ifølge New York Daily News.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus