Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
- Suck it, Jesus! var blant Kathy Griffins kommentarer da hun vant Emmy-prisen nylig. Foto: Kathygriffin.net

- Suck it, Jesus! var blant Kathy Griffins kommentarer da hun vant Emmy-prisen nylig. Foto: Kathygriffin.net

Religionsharselas sensurert fra Emmy-utdelingen

#Komikeren Kathy Griffin slengte med leppa om Jesus da hun fikk den amerikanske Emmy-prisen i forrige uke. Det ble for sterkt for kanalen E!. Den hars...

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2007 kl 13:16

Komikeren Kathy Griffin slengte med leppa om Jesus da hun fikk den amerikanske Emmy-prisen i forrige uke. Det ble for sterkt for kanalen E!. Den harselerende kommentaren ble sensurert bort.

Tekst: Even Gran
Publisert: 17.9.2007

- Det er mange som kommer opp hit og takker Jesus for denne prisen. Jeg vil at dere skal vite at ingen har hatt mindre å gjøre med denne prisen enn Jesus. Dra til helvete, Jesus! Denne prisen er min gud nå!

Omtrent dette var det komikeren Kathy Griffin ytret fra scenen etter at hun hadde blitt utropt som vinner av årets Emmy-pris for "outstanding reality program".

Ifølge tv-kanalen E!, som sendte Emmy-showet i helga, ble kommentaren til Griffin sensurert bort på grunn av upassende språkbruk. Amerikanske medier har ikke fått ytterligere begrunnelser for sensuren fra tv-kanalen.

Blant de kristne grupperingene som har reagert på Griffins kommentar finner vi The Roman Catholic League for Religious and Civil Rights. De tok kontakt med tv-kanalen E! straks etter å ha fått nyss om kommentaren, for å be om at den ble fjernet fra den redigerte sendingen.

- Vi fordømmer Griffins støtende og blasfemiske kommentar, er meldingen derfra.

Vil boikotte Emmy
Organisasjonen American Atheists reagerer sterkt på sensuren av Griffin.

- Det er tydeligvis helt greit å takke Jesus, Allah eller Scientologikirken for sin egen suksess, mens det tydeligvis er forbudt for en ateist å komme med en ærlig rett-fra-levra kommentar om at suksessen har kommet fra hardt arbeid og eget talent, sier Ellen Johnson, president i American Atheists.

Hun er sjokkert over sensuren og mener at dette er ting man kunne forvente fra land som Saudi-Arabia eller det Taliban-kontrollerte Afghanistan, men ikke i et land som har ytringsfriheten skrevet inn i grunnloven.

American Atheists' kommunikasjonsdirektør Dave Silverman oppfordrer alle sensurmotstandere til å protestere overfor de ansvarlige for Emmy-prisutdelingen.