Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Partiene på Stortinget gått sammen om å stifte en tverrpolitisk gruppe som skal jobbe for å fremme religionsfrihet.
 Foto: Stortinget

Partiene på Stortinget gått sammen om å stifte en tverrpolitisk gruppe som skal jobbe for å fremme religionsfrihet. Foto: Stortinget

Religionsfrihetsgruppe stiftet på Stortinget

På initiativ fra Venstres Abid Raja har partiene på Stortinget gått sammen om å stifte en tverrpolitisk gruppe som skal jobbe for å fremme religionsfrihet.

Publisert:

– Det er et trist faktum at mennesker mange steder i verden blir forfulgt og drept på grunn av sin tro eller mangel på tro. Overgrepene som IS står bak og forfølgelsen av den muslimske rohingya-minoriteten i Myanmar, er to aktuelle eksempler, sier Raja til NTB.

Religionsfrihetsgruppen springer ut av en samling i Oslo i november der parlamentarikere fra en rekke land møttes for å diskutere religions- og livssynsfrihet. Etter samlingen i Oslo har Brasil, Canada og Pakistan stiftet parlamentariske religionsfrihetsgrupper og onsdag var det stiftelsesmøte for den norske gruppen på Stortinget.

Sentralt står Menneskerettighetenes artikkel 18, som slår fast at «enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet.»

– Parlamentarikere i alle land bør stå opp for retten til å tro og retten til ikke å tro, sier Arbeiderpartiets Marit Nybakk.

Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty berømmer Stortinget for initiativet og viser til at religion – på godt og vondt – spiller en viktig rolle i konflikter over hele verden. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus