Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Demonstranter brente plakater av Asia Bibi etter han ble frikjent. I dag er frifinnelsen opp til en siste vurdering i høyesterett.
 Foto: Pervez Masih / AP / NTB scanpix

Demonstranter brente plakater av Asia Bibi etter han ble frikjent. I dag er frifinnelsen opp til en siste vurdering i høyesterett. Foto: Pervez Masih / AP / NTB scanpix

Asia Bibi-saken:

Radikale islamister fikk ikke medhold i Høyesterett

Pakistans høyesterett avviste i dag kravet fra radikale islamister om å dømme Aisa Bibi til døden for blasfemi.

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2019 kl 11:10

Bibi satt åtte år på dødscella før hun ble frikjent i oktober. Døtrene hennes rømte landet og har fått innvilget asyl i Canada, men Bibi har foreløpig ikke kunnet følge etter dem.

Radikale religiøse partier – som mente dommerne som frikjente henne, måtte dø – krevde en ekstra gjennomgang av den frifinnende dommen.

Kan forlate Pakistan

I dag tok høyesterett i Pakistan opp frikjennelsen hennes opp til vurdering, men bestemte seg for å stå fast på frikjennelsen. Det betyr at Asia Bibi kan forlate Pakistan og reise til Canada der hun har fått asyl sammen med sine døtre.

Saken mot Asia Bibi har ført til stor internasjonal oppmerksomhet rundt Pakistans strenge blasfemilov, som fører til automatisk dødsstraff dersom man blir dømt.

Les mer hos BBC.