Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

PST-sjef stoler på norsk likhet mot parallellsamfunn

PST-sjef Benedicte Bjørnland frykter ikke at parallellsamfunn skal oppstå i Norge og trekker fram grunnleggende verdier som likhet og tillit.

Publisert:

– Norge er et egalitært og transparent samfunn, sammenlignet med andre land. Da har vi gode forutsetninger for at det ikke skal vokse fram parallellsamfunn, sier Bjørmland til Klassekampen.

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari uttalte tidligere i uken at det allerede har vokst fram parallellsamfunn for innvandrere flere steder i Norge. Han frykter en utvikling som i bydelen Molenbeek i Brussel i Belgia, der flere unge innvandrere har blitt radikalisert.

Keshvari nevner både Groruddalen, Grønland og Søndre Nordstrand i Oslo som eksempler. Han mener det er en trend også i andre byer, som for eksempel Drammen.

PST-sjefen mener derimot Norge er godt rustet mot problemer som er synlige i andre land som Belgia og Sverige, og mener det ikke finnes parallellsamfunn i Norge i dag. Hun trekker fram at Norge er et rikt land med gode velferdstilbud, men sier man ikke kan slippe flere inn i landet enn det er kapasitet til.

– Hvis man tar imot så mange at lokale velferdstilbud knekker sammen, da har man et stort problem. Man må fordele byrdene i Europa på en måte som gjør at man er i stand til å arbeide skikkelig med dem som kommer, sier Bjørnland. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.