Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Fri tanke kommer også ut i papirutgave fire ganger i året. Nå er nr 2-2008 i postkassene til Human-Etisk Forbunds medlemmer.

Fri tanke kommer også ut i papirutgave fire ganger i året. Nå er nr 2-2008 i postkassene til Human-Etisk Forbunds medlemmer.

Nytt nummer av Fri tanke på papir

Hvorfor har ikke HEF en babysanggruppe? Årets andre papirutgave av Fri tanke gir svar, samt intervju med Scientologi-kritiker Andreas Heldal-Lund og s...

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2008 kl 15:03

Hvorfor har ikke HEF en babysanggruppe? Årets andre papirutgave av Fri tanke gir svar, samt intervju med Scientologi-kritiker Andreas Heldal-Lund og skuespiller Johannes Joner.

Tekst: Kirsti Bergh
Publisert: 16.6.2008

I dette nummeret utforsker vi hvorfor Human-Etisk Forbund ikke har noen babysanggruppe og hva en humanistisk oppdragelse går ut på.

Vårt portrettintervjuobjekt er Andreas Heldal-Lund, også kjent som Mr. Scientologikritikk. I tolv år har han drevet det scienoltogikritiske nettstedet Operation Clambake, men han er også vigselstaler og konfirmasjonskursleder i Human-Etisk Forbund.

I serien Mitt livssyn møter vi denne gang skuespiller og regissør Johannes Joner. Han har ingen gudstro, men tror på respekt, og dessuten at kultur er det viktigste våpenet mot alt. Joner synes Humanistisk konfirmasjon er veldig bra, men at det er en uting at man ikke skal klappe for konfirmantene.
(Les flere Mitt livssyn-intervju her.)

I artikkelen De demoniserte møter vi fire eksiliranske menn. Utseendemessig passer de kanskje våre stereotypiske oppfatninger av menn fra Midtøstenområdet, men ingen av dem er fundamentastliske muslimer.

I kronikken Krigsfangene Norge glemte skriver Eianr Kr. Steffenak, forfatter av boka Russerfangene. Sovjetiske krigsfanger i Norge og deres skjebne, om de over 100 000 sovjetiske krigsfangene som under krigen befant seg i Norge og slavearbeidet for den tyske okkupasjonsmakten. Etter krigen glemt Norge dem, både de levende og de døde.

Er menneskerettighetene vestlig imperialisme basert på en indvidualistisk tenkemåte som overordnes alle andre hensyn? Må vi se annerledes på ytringsfrihet og dødsstraff i Kina enn i USA?, spør vår faste menneskerettighetsspaltist, Lillian Hjorth.

Ellers bringer Fri tanke blant annet artikler fra årets landsmøtet i Human-Etisk Forbund og oppsummering av stat/kirke-prosessen.

Les hele bladet her i pdf-versjon her.