Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kringkastningsrådet frikjenner NRK for å ha nektet Siv Kristin Sællmann (innfelt) å bruke kors som nyhetsoppleser på tv. De vektlegger at nøytralitet er viktig.
 Foto: Microstock/Tomas Mikula

Kringkastningsrådet frikjenner NRK for å ha nektet Siv Kristin Sællmann (innfelt) å bruke kors som nyhetsoppleser på tv. De vektlegger at nøytralitet er viktig. Foto: Microstock/Tomas Mikula

Nei til kors helt ok

Kringkastingsrådet gir NRK full støtte. Det er helt greit å forby kanalens nyhetsopplesere å bære religiøse symboler på skjermen.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2013 kl 14:42

Over 200 personer klaget NRK inn for Kringkastningsrådet etter at NRK Sørlandet i begynnelsen av november forbød Siv Kristin Sællman å bruke et halssmykke med kors som nyhetsoppleser på tv.

Kringkastningsrådet leder May Helen Molvær Grimstad mener at NRK bør tillate slike smykker på nyhetsopplesere, og ønsket saken behandlet i rådet.

Bare en stemme for kors

Molvær Grimstad fikk imidlertid ikke tilslutning til sin linje. Hun ble stående alene mot alle de andre, melder Adresseavisen.

I sitt svar til klagerne presiserer nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk at NRK ikke har noe generelt forbud mot å bære religiøse symboler på jobb. Han understreker likevel at det i nyhetssendingene på TV stilles større krav til nøytral fremtreden for programledere.

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen forklarte under møtet at NRK legger stor vekt på å være strenge når det gjelder hvordan medarbeiderne opptrer i nyhetsstudio, melder NRK.

Nøytralitet viktig

I sin uttalelse sier Kringkastingsrådet at de merker seg det store engasjementet i denne saken, og påpeker hvor viktig det er at NRK framstår som nøytrale i sin nyhetsformidling.

Kringkastingsrådet presiserer at NRK kan vurdere om dagens regler er klare og tydelige nok.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus