Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund utfordrer deg til å svare på ti livssynsrelaterte spørsmål.

Human-Etisk Forbund utfordrer deg til å svare på ti livssynsrelaterte spørsmål.

HEF med ny rekrutteringskampanje:

Nå kan du teste livssynet ditt

På nettsida Tenktil10.no kan du svare på ti spørsmål om livssyn og sjekke om du passer som medlem i Human-Etisk Forbund.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2011 kl 14:33

I dag lanseres Human-Etisk Forbunds nye rekrutteringskampanje Tenk til 10. Her oppfordres du til å svare på ti livssynsrelaterte ja/nei-spørsmål. Til slutt blir svarene listet opp og sammenlignet med gjennomsnittet av hva andre har svart. Til slutt kan du dele standpunktene dine på Facebook eller Google+.

– Meningen er å utfordre folk til å tenke over sentrale livssynsspørsmål. Vi har plukket ut ti spørsmål som er knyttet til ulike deler av Human-Etisk Forbunds livssyn, og utfordrer folk til å ta stilling til dette. Med dette får vi også vist fram bredden i hva Human-Etisk Forbund står for, sier Ellen Jahren, fungerende kommunikasjonssjef i forbundet.

Hun forteller at meningen med det hele er å bidra til at folk blir mer bevisst på sitt eget livssyn. I tillegg ønsker forbundet å oppfordre de som i stor grad er enig med Human-Etisk Forbund om å melde seg inn.

Vil motivere humanistiske konfirmanter

En viktig målgruppe for aksjonen er humanistiske konfirmanter.

– Hvert år har vi rundt 10.000 humanistiske konfirmanter. Mange av disse har tatt et aktivt livssynsvalg ved å velge Humanistisk konfirmasjon, men valget fører ikke til medlemskap i forbundet. Derfor sender vi ut et brev til alle som var konfirmanter nå i vår, og som har blitt 15 år og livssynsmyndig i løpet av året. Vi oppfordrer dem til å ta et aktivt livssynsvalg og sjekke ut Tenk til 10-aksjonen. Håpet er selvsagt at så mange som mulig av de som er enig med oss vil melde seg inn i Human-Etisk Forbund og Humanistisk Ungdom, forteller hun.

Hun understreker at Humanistisk konfirmasjon først og fremst er ment som en hjelp og støtte til å ta sitt eget livssynsvalg når man blir gammel nok til det.

– Tenk til 10-aksjonen er ment som en påminnelse til denne gruppa om at Human-Etisk Forbund er et mulig valg for dem når de nå har blitt gamle nok til å bestemme livssyn selv, poengterer Jahren.

Hjelp for andre også

Det er ikke bare konfirmanter forbundet ønsker å nå. Tenk til 10 er et verktøy alle kan bruke, både unge og gamle. Og når man har testet seg selv, tenkt seg om og tatt stilling, så tilbyr Tenk til 10 direkte lenker til Facebook og Google+ der man kan fortelle venner og kjente hva man har svart og hva man står for.

– Mange, spesielt unge, er opptatt av identitetsbygging. De vil gjerne fortelle hvem de er og hva de står for. Dette ønsker vi å hjelpe dem med, uansett om de skulle være enige med oss eller ikke. Vi mener det er viktig at folk tenker over grunnleggende livssynsspørsmål, og vi vil gjerne at de som er enig med oss melder seg inn, sier Jahren.

Sjekk ut Tenktil10.no

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.