Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Halden ligger vakkert til ved svenskegrensa, men har kanskje ikke verdens mest sekulære kommunevåpen. Foto: Wikipedia Commons@Zairon + Fri tanke

Minner om at Halden er en sekulær kommune

Human-Etisk Forbund protesterer mot spleiselag om en ny diakonstilling som skal «forebygge utenforskap blant ungdom i kommunen»

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Halden lokallag av Human-Etisk Forbund synes ikke Halden kommune bør sette ut forebygging av utenforskap blant ungdom til Den norske kirke.

Det er nemlig en av oppgavene til en nytilsatt kirkelig diakon som kommunestyret har gått med på å delfinansiere 50 prosent, sammen med Den norske kirke. Kirkens andel kommer fra de 14 millionene staten bevilget til diakonstillinger i kommunene tidligere i år.

Mener sosialarbeidere bør være ansatt i kommunen

HEF-lokallaget mener Halden kommune selv burde ansatt en person til å jobbe med forebygging av utenforskap blant ungdom.

– Det er riktig at Halden har helt spesielle utfordringer med fattigdom og tilhørende utenforskap. Men dette gjelder alle samfunnslag og livssyn i kommunen, ikke bare kristen ungdom, sier leder i Halden lokallag av Human-Etisk Forbund, Frode Tennebø, til Halden Arbeiderblad.

En diakon er en vigslet stilling i Den norske kirke. Frode Tennebø er redd dette vil hindre ungdommer i målgruppa fra å ta kontakt. Dermed kan utenforskapet som stillingen forsøker å avhjelpe bli forverret, tror han.

Tennebø minner om at Halden er en sekulær kommune like mye som Norge er en sekulær stat.

– Vi er kritiske til at kommunen bruker kommunale midler på kirkens arbeid framfor å styrke kommunens eget sosialarbeid for alle innbyggerne. Vi ber om at midlene tas fra kirkelig aktivitet til sektor for helse og sosial, sier Tennebø til Halden Arbeiderblad.

– Dette er tilskudd til Den norske kirke

Lokallaget forutsetter at hvis kommunen insisterer på å delfinansiere denne diakonstillingen, så må pengene regnes som et tilskudd til Den norske kirke som skal kompenseres til de andre tros- og livssynsamfunnene. Dette vil påføre kommunen en ekstrautgift på ca. 75 000 kroner.

– En diakon er en vigslet stilling. At dette dreier seg om økonomisk støtte til Den norske kirke kan det ikke være noen tvil om, sier lokallagsleder Tennebø.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...