Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kristin Mile synes ikke noe om å bli beskyldt for å ha blitt presset av statsråd Djupedal.

Kristin Mile synes ikke noe om å bli beskyldt for å ha blitt presset av statsråd Djupedal.

Mile: - Ikke presset av Djupedal

#Kristin Mile avviser påstandene fra utvalgskollega i Bostad-utvalget, Ellen Inga Hætta, om at utvalget ble presset av kunnskapsminister Øystein Djupe...

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2007 kl 15:36

Kristin Mile avviser påstandene fra utvalgskollega i Bostad-utvalget, Ellen Inga Hætta, om at utvalget ble presset av kunnskapsminister Øystein Djupedal til å komme med en enstemmig innstilling. - Dette er en nedvurdering av hennes utvalgskolleger, sier Mile.

Tekst: Even Gran
Publisert 9.6.2007

Ellen Inga Hætta i Bostad-utvalget uttrykker overfor NRK at kunnskapsminister Øystein Djupedal har presset utvalget til å komme med en enstemmig innstilling vedrørende formål for barnehager og opplæring.

Kristin Mile, generalsekretær i Human-Etisk Forbund reagerer sterkt på uttalelsen. Hun har også sittet i det såkalte Bostad-utvalget.

- Dette tilbakeviser jeg. Jeg føler meg slett ikke presset. Det tror jeg heller ingen andre i utvalget gjør. En annen sak er at statsråden ønsket seg en mest mulig samlet konklusjon. Det gjør jo de fleste statsråder som nedsetter utvalg. Men det er noe helt annet enn å presse et utvalg, sier Mile.

Mile legger til at det ligger en ikke så liten nedvurdering av hennes kolleger i utvalget når Hætta påstår at de har latt seg presse.

- Uheldig press fra statsråden
- Jeg følte det som vanskelig og har aldri opplevd noe lignende, sa Hætta til NRK i går om arbeidet i utvalget.

Hætta skriver i en protokolltilførsel i utvalgets rapport at "statsrådens sterke forventning om konsensus har etter min mening fulgt arbeidet i utvalget som en rød tråd."

Denne forventningen har etter Hættas mening "vært uheldig og bidratt til et utilbørlig press om å gi tilslutning til det som er utvalgets endelige forslag til forslag til formålsparagraf."

Les gårsdagens artikkel fra Fritanke.no om framleggingen av Bostad-utvalgets rapport.