Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Bokredaktør Sten Sørensen svarer Levi Fragell ved å gi ut en hyllestbok til sin store helt, frelseren fra Nasaret.

Bokredaktør Sten Sørensen svarer Levi Fragell ved å gi ut en hyllestbok til sin store helt, frelseren fra Nasaret.

Levi Fragell møtes med kristen motbok

"Vi som elsket Jesus - og fortsatt gjør det", er tittelen på motboka som det kristne forlaget Hermon lanserer i løpet av høsten.

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2010 kl 16:21

Levi Fragells memoarer inneholder skarp kritikk av karismatiske kristnes dyrking av helbredelser og mirakler. Nå får han svar på tiltale.

- Boken skal være en hyllest til den kristne trosarv vi er stolte av, og til Jesus som fortsatt betyr alt for oss. Han som er vår store helt! sier redaktøren av boken Sten Sørensen til Korsets seier.

I likhet med Fragells memoarer skal tittelen på boka være "Vi som elsket Jesus". Motboka får imidlertid en undertittel i tillegg: "...og fortsatt gjør det". Førsteopplaget skal være hele 5000.

- Oser av lengsel etter Gud

Det opplyses at motboka ikke skal gå i rette med Fragells bok.

- Fragells bok formelig oser av en uoppfylt lengsel etter Gud, sier forlagssjef i Hermon forlag, Svein E. Andersen.

Han vil heller bruke anledningen som et springbrett til å fortelle hva Jesus har betydd i hverdagslivet, ikke minst når livet har vært vanskelig.

Bidragsytere i boka blir blant andre Lise Karlsen, Lillemor Åleskjær, Einar Nymoen, Pål Helmersen, Svein E. Andersen, Berit Sundet Olsen, Arnfinn Clementsen, Tove Skurve og Magne Hultgren.

Sammen skal de tegne et vakkert bilde av den kristne tro, og forfatternes store helt, leser vi i Korsets seier. Boka er ventet å komme allerede i oktober.