Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kristoffer Stokkeland (23) (sittende) var eneste kandidat til ledervervet og ble valgt ved akklamasjon.
 Foto: Humanistisk Ungdom/Helle Gannestad

Kristoffer Stokkeland (23) (sittende) var eneste kandidat til ledervervet og ble valgt ved akklamasjon. Foto: Humanistisk Ungdom/Helle Gannestad

Kristoffer Stokkeland ny leder i Humanistisk Ungdom

Vil jobbe for et bedre forhold til Human-Etisk Forbund.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 23:00

Mens mange ungdommer denne helga er blitt humanistisk konfirmert over hele landet, var en stor gjeng tidligere konfirmanter samlet til Humanistisk Ungdoms landsmøte i Oslo. Det ble avsluttet søndag ettermiddag med valg til sentrale posisjoner, der Kristoffer Stokkeland (23) ble klappet inn som ny leder.

23-åringen har lang fartstid i Humanistisk Ungdom: Han har vært medlem siden 2010, og har siden den gang hatt flere verv både lokalt og i sentralstyret. I det avtroppende sentralstyret har han sittet som økonomiansvarlig de to siste årene, der han har vært del av arbeidsutvalget som står for den daglige driften av organisasjonen.

Med seg i det nye arbeidsutvalget får han nestleder Øistein Sommerfeldt Lysne, som ikke var på valg nå, og sin etterfølger som økonomileder Synne Sørgjerd.

Vil bedre forholdet til Human-Etisk Forbund

Stokkeland er naturlig nok godt fornøyd med valget. Han hadde ingen motkandidater.

– Det er selvsagt stas å bli valgt. Jeg skal bare gjøre meg ferdig med studiene nå, så blir det HU på heltid, sier han til Fritanke.no.

– For et års tid siden gikk HU ut og kritiserte HEF for å være for religionskritiske. Hvor står du i den diskusjonen?

– Jeg står solid plantet med en fot i begge leire. Vi må både drive med kritikk av skadelige religiøse trosforestillinger og kanskje spesielt skadelig religiøst begrunnet praksis, samt jobbe med dialog. Det er ingen motsetning mellom de to, sier han.

Stokkeland sier han vil jobbe for et bedre forhold mellom HU og Human-Etisk Forbund.

– Jeg synes ikke samarbeidet har vært godt nok. Det gjelder både sentralnivået og de ulike delene av organisasjonen. Det vil bli en av oppgavene jeg skal sette igang med, sier han.

Stokkelands målsetting er ellers å arbeide for at Humanistisk Ungdom skal bli mer synlig utad, samt å rekruttere flere medlemmer til organisasjonen.

En entusiastisk gjeng på landsmøte i Humanistisk Ungdom. Den nye lederen i blåskjorte i midten foran.
 Foto: Humanistisk Ungdom/Helle Gannestad

En entusiastisk gjeng på landsmøte i Humanistisk Ungdom. Den nye lederen i blåskjorte i midten foran. Foto: Humanistisk Ungdom/Helle Gannestad

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus