Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
– «Chili og TeenChili» driver med snikreligion, sier far ved Bråte skole i Aurskog-Høland, Thorbjørn Ellefsen (innfelt).

– «Chili og TeenChili» driver med snikreligion, sier far ved Bråte skole i Aurskog-Høland, Thorbjørn Ellefsen (innfelt).

Kristent kor får informere via skolens sms-tjeneste

«Sangene er livssynsnøytrale og godkjent av rektorene», skriver kommunen på Twitter.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2016 kl 16:37

Thorbjørn Ellefsen er far ved Bråte skole i Aurskog-Høland kommune i Akershus. Han forteller at han flere ganger har prøvd å ta opp hvordan Bråte skole lar barne- og ungdomskoret «Chili og TeenChili» bruke skolens informasjonskanaler for informere om konserter og rekruttere nye medlemmer.

«Chili og TeenChili» er et kristent kor som øver i lokalene til pinsemenigheten Filadelfia Fosser. Det er imidlertid vanskelig å få øye på den kristne tilknytningen når man klikker seg inn på nettsidene deres.

«Snikreligion»

Thorbjørn Ellefsen har lite til overs for at «Chili og TeenChili» får markedsføre seg gjennom skolenes informasjonskanaler.

– Det er ikke mye tvil om hva som foregår her. Filadelfia Fosser ønsker å rekruttere flest mulig barn og ungdom inn i sitt kristne miljø. For å få til det, bruker de et tilsynelatende «livssynsnøytralt» opplegg som de kan markedsføre inn mot skolene. Jeg kaller det snikreligion, sier han.

I det siste har «Chili og TeenChili» fått lov til å bruke de kommunale skolenes SMS-varslingstjeneste for å informere og rekruttere.

– SMS-tjenesten er opprettet for at skolene skal kunne gi viktig informasjon til oss foreldre. Det er misbruk å la organisasjoner reklamere via denne kanalen. I tillegg er det bare dette kristne koret som har fått markedsføre seg via denne kanalen, sier Ellefsen.

Vil ha et varmere Aurskog-Høland

Anette Wilhelmsson er medleder i «Chili og TeenChili», og sitter i prosjektgruppa for den store «Sammenfestivalen» som koret skal arrangere i april. Det er denne festivalen det har blitt informert om gjennom skolens kanaler, forteller hun.

Hun mener Thorbjørn Ellefsen ikke trenger å bekymre seg for at koret driver med «snikreligion».

– Jeg skjønner tankegangen hans, men han har ingenting å frykte. Selve koret er kristent, men i dette prosjektet er alt av religion lagt til side til fordel for ting som samler oss alle. Det handler om å være en god venn, og at vi må vise omsorg for hverandre selv om vi er forskjellige. Vi vil prøve å skape et varmere Aurskog-Høland, noe som spesielt er viktig i en tid hvor vi har mange flyktninger i bygda, sier hun.

Wilhelmsson understreker at livssynsnøytralitet var et absolutt krav fra alle rektorene, da de sa ja til å bidra til å spre informasjon om arrangementet.

– I forbindelse med festivalen har vi invitert mange ulike organisasjoner. I koret har vi flere foreldre som ikke har noen menighetstilhørighet. De synes det er fint at ungene deres har sangglede og at de er i et godt miljø. Selv er jeg vanlig statskirkemedlem, og ikke medlem i pinsemenigheten, forteller hun.

Wilhelmsson poengterer at «Chili og TeenChili» ikke har noen formell tilknytning til pinsemenigheten Filadelfia Fosser, selv om øvingene vanligvis foregår der.

Godkjent av alle rektorene

Vi kan ikke fått kontakt med noen ved Bråte skole eller Aurskog-Høland kommune for en kommentar i dag. På Twitter skriver Aurskog-Høland kommune at dette ikke er et religiøs arrangement. De skriver også at alle sangene er livssynsnøytrale.

Kommunen bekrefter videre utsagnet til Anette Wilhelmsson om at alle rektorene i kommunen har godkjent at skolenes informasjonskanaler kan brukes.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus