Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Danielsen skole er en kristen barne- og ungdomsskole på Sotra utenfor Bergen.

Danielsen skole er en kristen barne- og ungdomsskole på Sotra utenfor Bergen.

Kristen skole lærte elever at Jesus er snill og at Muhammed er slem

Foreldre reagerer etter at 7.-klassingene på en kristen privatskole fikk høre av læreren at muslimenes profet Muhammed gikk til krig, mens Jesus vendte det andre kinnet til.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2016 kl 16:27

– Det er hårreisende at de bruker frykt for islam i undervisningen på denne måten, sier Lill-Christine Onstad, som er mor til en av elevene, til VG.

Stortingspolitiker Anders Tyvand (KrF), som sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, mener det er viktig å vise respekt for mennesker med en annen tro. Men han er usikker på om politikerne kan sette foten ned for denne typen undervisning.

– Dette er en kristen friskole. Det er naturlig at de har et annet budskap enn den offentlige skolen, sier Tyvand til NTB.

Lister opp

Saken ble kjent etter at en lærer ved den kristne privatskolen Danielsen skole på Sotra utenfor Bergen delte ut et ark til 7.-klassingene der likheter og ulikheter mellom Jesus og Muhammed er listet opp.

Der heter det blant annet:

  • Begge møtte en blind mann, og en kvinne ble grepet i hor. MEN: Jesus helbredet mannen og tilga kvinnen. Muhammed overså mannen og fikk kvinnen drept.
  • Begge var sultne i ørkenen. MEN: Jesus skaffet mat på mirakuløst vis. Muhammed klarte ikke å skaffe mat.
  • Muhammed spredde islam med krig, mens Jesus vendte det andre kinnet til og døde for våre synder.
  • Jesus ba for fiendene sine. Muhammed fordømte dem og oppfordret etterfølgerne til å være harde mot dem og drepe dem.

Beklager

Skolens rektor Frode Monsen har ifølge NRK beklaget framstillingen av islam og sier at undervisningsarket ikke vil bli brukt igjen.

Religionshistoriker Kari Vogt, som har islam som spesialfelt, reagerer sterkt på skrivet og mener framstillingen av islam er tendensiøs og en form for indoktrinering.

– Dette et skoleeksempel på noe som er svært skadelig for barn å møte, fordi det springer ut av en form for forakt for andre menneskers tro, sier Vogt til NRK.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.