Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Hovedstyret i Human-Etisk Forbund ber regjeringen sikre at ingen asylbarn sendes ut av Norge før stortingsmeldingen om barn på flukt er behandlet. Her er Regjeringens blogg om arbeidet med meldingen.

Hovedstyret i Human-Etisk Forbund ber regjeringen sikre at ingen asylbarn sendes ut av Norge før stortingsmeldingen om barn på flukt er behandlet. Her er Regjeringens blogg om arbeidet med meldingen.

Human-Etisk Forbunds hovedstyre:

Innvandringspolitiske hensyn må ikke gå foran barns beste

Human-Etisk Forbunds hovedstyre ber regjeringen sikre at ingen asylbarn sendes ut av Norge før Stortingsmeldingen om barn på flukt er behandlet. (16.3.2012)

Publisert:

Hovedstyret i Human-Etisk Forbund har vedtatt følgende uttalelse:

"Hovedstyret i Human-Etisk Forbund ber regjeringen sikre at ingen asylbarn sendes ut av Norge før stortingsmeldingen om barn på flukt er behandlet. Barn har ikke valgt sin egen skjebne, men er uskyldige ofre for foreldrenes vurderinger og myndighetenes politikk.

FNs barnekonvensjon er tatt inn i den norske menneskerettighetsloven. Bestemmelsene her skal ha forrang i forhold til annen norsk lovgivning. Sentralt i barnekonvensjonen og norsk lov er dermed prinsippet om ”barnets beste”. I utlendingsloven § 38 heter det at barnets tilknytning til Riket skal tillegges særlig vekt, dvs. hvor lenge barnet har vært i landet, om de har gått i barnehage eller i skole, og om de har sosialt nettverk.

Til tross for disse bestemmelsene ser vi at myndighetene, også i asylsaker som gjelder barn, argumenterer med innvandringspolitiske hensyn på bekostning av barnas beste. Innvandringspolitiske hensyn kan, slik Human-Etisk Forbund ser det, ikke gå foran prinsippet om ”barnets beste”.

Hovedstyret i HEF ser fram til den varslede stortingsmeldingen om barn på flukt. HEF forventer at denne meldingen vil presentere forslag til løsninger som setter barnas beste i sentrum. Vurdering av eventuell oppholdstillatelse for de berørte asylbarna må da ivareta norsk lov og de internasjonale menneskerettighetene. Regjeringen må sikre dette!"

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus