Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
HU-leder Dan-Raoul Husebø Miranda og (u)ansvarlig redaktør i Humanist, Arnfinn Pettersen, kommer militante humanismekritikere i forkjøpet: Her brenner manifestet!

HU-leder Dan-Raoul Husebø Miranda og (u)ansvarlig redaktør i Humanist, Arnfinn Pettersen, kommer militante humanismekritikere i forkjøpet: Her brenner manifestet!

Humanistmanifestet brent i bakgården

I dag ble det avholdt rituell brenning av humanistmanifestet bak HEFs hovedkontor i Oslo. - Hos oss finnes ikke hellige tekster, sier de to engasjerte manifestbrennerne.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2019 kl 13:33

I den siste tiden har det vært mye ståk rundt pastor Terry Jones i Florida, som planlegger å brenne Koranen i protest mot terrorangrepene den 11. september 2001. På spørsmål fra CNN om han ville like at noen brente Bibelen, svarer Jones: "det ville jeg ikke like, men det spiller ingen rolle. Vi bor i Amerika".

Muslimer og kristne liker altså ikke brenning av koraner og bibler. Men hva synes humanistene?

"La det brenne!" jaller HU-leder Dan-Raoul Husebø Miranda og (u)ansvarlig redaktør i tidsskriftet Humanist, Arnfinn Pettersen, mens humanistmanifestet går opp i flammer.

- Vi har ikke hellige tekster. Humanistmanifestet er bare et stykke papir. Innholdet er 100 prosent menneskeskapt. Vi driver ikke med dogmatikk. La det brenne! messer de to.

- Men kan ikke brenning av humanistmanifestet også oppfattes som om man tråkker på de prinsippene manifestet er bygget på, og at det slik sett er bittelittegrann provoserende for dere også?

- Slett ikke. Hvis man ikke liker prinsippene som manifestet er bygget på, får man komme med et bedre forslag. Så kan vi sette oss ned og diskutere. Alskens humanistmanifester og deklarasjoner er kun resultater av menneskelig samhandling og argumenter. Så her er det bare å brenne ivei! sier de to.

Brenningen til tross: Manifestet er fortsatt tilgjengelig på nettet.