Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Silje Strøm, organisasjonssekretær for HEF i Hordaland, og mannen Ole-Ivar Haugen, ga hele bryllupsgaven sin til Norsk Folkeshjelps arbeid i Gaza.

Silje Strøm, organisasjonssekretær for HEF i Hordaland, og mannen Ole-Ivar Haugen, ga hele bryllupsgaven sin til Norsk Folkeshjelps arbeid i Gaza.

Humanistiske brudepar ga bort bryllupsgaven

To humanistiske brudepar fra Askøy ga i sommer bort alt de fikk i bryllupsgaver til hjelpearbeid.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2009 kl 10:31

- Når man gifter seg så sent ut i forholdet som vi gjorde, så har man det meste. Da er det bedre at pengene går til noe mer fornuftig enn å gi oss litt mer nips på peishylla, ler Silje Strøm.

Hun er også organisasjonssekretær for Human-Etisk Forbund i Hordaland.

Da Silje Strøm og mannen Ole-Ivar Haugen hadde bryllupsfest i sommer, ba de alle gjestene sette inn penger på en konto. Pengene ville de skulle gå til Norsk Folkehjelps arbeid for å hjelpe bønder til selvberging i Gaza.

- Vi skrev til gjestene at vi har et liv fylt av kjærlighet og nips, men at vi kjente noen i Palestina som kunne ha mer bruk for pengene. Jeg har nemlig vært i Palestina selv og sett hvor mye bra Norsk Folkehjelp gjør der nede, forteller Strøm.

Hun synes det føles godt å kunne bidra positivt for andre på denne måten. Oppfordringen var en suksess, og det kom inn 21.000 kroner, forteller hun.

- Føler ikke at pengene er mine

Silje Strøm og Ole-Ivar Haugen er ikke det eneste humanistiske brudeparet fra Askøy som har gitt bryllupsgaven sin til hjelpearbeid denne sommeren.

Da Nina og Ørjan Neverdal giftet seg på forsommeren, gikk hele bryllupsgaven til Stine Sofies stiftelse.

- Vi er etablert med hus, barn og biler, og ønsket et annet fokus i bryllupet, forteller Nina Neverdal til Askøyværingen.

Brudeparet hadde ikke noe spesielt forhold til stiftelsen. Men som foreldre er de opptatt av barns rettigheter og syntes det var naturlig å gi pengene til en organisasjon som jobber for nettopp det. Pengene fra bryllupet gikk til konkret et prosjekt som skal hjelpe barnehagebarn som har vært utsatt for vold.

Nina Neverdal sier til Askyværingen at hun aldri vil tenke tilbake og fundere på hva de kunne fått for pengene som nå har gått til Stine Sofies Stiftelse.

- Jeg har aldri følt at pengene var mine, konstaterer hun.

HTML .fb_share_link {
PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 20px; PADDING-RIGHT: 0px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; HEIGHT: 16px; PADDING-TOP: 2px
}

Del på Facebook