Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Lokallagsleder for Human-Etisk Forbund i Molde og omegn, Arild Johan Waagbø, måtte ut til Romsdalsmuseet og henge opp nye undringsplakater lørdag, etter at det første hadde blitt revet ned.
 Foto: Erik Birkeland, Romsdals Budstikke

Lokallagsleder for Human-Etisk Forbund i Molde og omegn, Arild Johan Waagbø, måtte ut til Romsdalsmuseet og henge opp nye undringsplakater lørdag, etter at det første hadde blitt revet ned. Foto: Erik Birkeland, Romsdals Budstikke

Human-Etisk Forbunds undringsplakater revet ned

Både i Molde og Stavanger har plakater for Human-Etisk Forbunds "undringsløyper" under Humanistisk uke blitt revet ned.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2015 kl 11:26

En viktig del i HEF-arrangementet Humanistisk uke mange steder er de såkalte «undringsløypene». Løypa består av plakater hengt opp i populære turområder, der voksne og barn blir utfordret på grunnleggende filosofiske spørsmål som «Er det alltid rettferdig å dele likt?», «Hva er døden?» og «Bør vi være ærlige eller høflige?».

Men det er ikke alle som liker undringsplakatene. Både i Stavanger og i Molde rapporteres det om at plakatene har blitt revet ned.

Lokallagsleder Arild Johan Waagbø i Molde og omegn lokallag synes ikke det er noe hyggelig at plakatene blir revet ned.

– Dette er avklart med museumsdirektøren. Alle ansatte er klar over det, så det må være noen andre som har revet ned plakatene, men det er umulig å si hvem det kan være. Innholdet er ikke støtende på noen, sier Waagbø til Romsdals budstikke.

Han håper plakatene kan få henge en stund utover høsten, slik at flest mulig får se og filosofere seg rundt på museet.

Fjernet med omhu

I Stavanger opplyser Human-Etisk Forbund å ha blitt utsatt for hærverk for andre året på rad. Plakatene ble hengt opp langs en populær tursti rundt Mosvatnet i byen. Her har noen virkelig gått grundig til verks. Plakatene er ikke bare revet ned. Det finnes ikke spor av dem.

– Vi begynte med dette i fjor. Også da ble plakatene revet ned etter noen dager. Denne gang er seks av åtte plakater revet ned. Det er ikke spor etter plakatene heller, så noen må ha tatt dem med seg, sier Ingeborg L. Tyse, lokallagsleder for Human-Etisk Forbund i Stavanger, til Stavanger Aftenblad.

Dermed må lokallaget ut og henge opp nye plakater.

– Hensikten er å stimulere til refleksjon mens du går rundt vannet. Vi synes det er trist at det ikke er rom for en slik undringsløype, sier Tyse.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.