Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Trenger du noen å snakke med?

Human-Etisk Forbund holder åpne hus

Human-Etisk Forbund holder åpne hus flere steder i landet med tilbud om samtale og fellesskap for de som ønsker det.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2011 kl 10:50

I etterkant av tragedien som er rammet landet, holder Human-Etisk Forbund åpne hus flere steder i landet for de som ønsker samtale og fellesskap. Det er også mulig å ta kontakt på telefon.

"Vi er mange som kan ha behov for både nærhet og menneskelig kontakt etter de sterke inntrykkene vi har fått det siste døgnet. Derfor har vi i Human-Etisk Forbund nå et støttetilbud flere steder i landet til dem som ønsker samtale og omsorg i etterkant av tragedien", skriver Human-Etisk Forbund på sine nettsider.

Humanismens Hus i Oslo holder dørene åpne lørdag og søndag fra kl 0800. Alle som ønsker samtale og felleskap er velkomne.

Det er også mulighet til å ta kontakt på telefon 23 15 60 05.

Human-Etisk Forbund har åpne hus flere steder i landet. Medmennesker vil her bistå alle som ønsker noen å snakke med etter de meningsløse hendelsene på Utøya og i Oslo sentrum.

Les mer på Human-Etisk Forbunds nettsider. Nettsidene vil være oppdaterte på hvor, hvordan og når forbundet kan bistå.

-Et angrep på menneskeverdet

- Det vi har vært vitne til er et angrep på vårt politiske system, vårt demokrati og menneskeverdet, skriver styreleder i Human-Etisk Forbund, Åse Kleveland, i en kommentar på human.no. På vegne av forbundet uttryker hun sin dypeste medfølelse med de pårørende.

Hun skriver at det er ekstra grusomt at det er mange unge og idealistiske mennesker som har mistet livet på grunn av denne terroraksjonen.

- De må ikke ha omkommet forgjeves. Minnene om dem skal være en inspirasjonskilde for fortsatt arbeid for anstendighet, demokrati og menneskerettigheter. På den måten skal de som verken respekterer demokratiets spilleregler eller menneskeliv vite at vi ikke lar oss true til taushet gjennom vold.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus