Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Alle humanistiske konfirmanter får nå denne brosjyren om Humanistisk ungdom. Lars-Petter Helgestad er spent på hva det vil ha å si for medlemstallet i organisasjonen.

Alle humanistiske konfirmanter får nå denne brosjyren om Humanistisk ungdom. Lars-Petter Helgestad er spent på hva det vil ha å si for medlemstallet i organisasjonen.

HU fikk ikke statsstøtte likevel

#HU får ikke 250.000 kroner i statsstøtte som de hadde håpet på. Det manglet 29 betalende medlemmer ved årsskiftet. HEF har signalisert at de vil dekk...

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2008 kl 10:03

HU får ikke 250.000 kroner i statsstøtte som de hadde håpet på. Det manglet 29 betalende medlemmer ved årsskiftet. HEF har signalisert at de vil dekke tapet.

Tekst: Even Gran
Publisert: 7.4.2008

- Dette er bittert, sier HU-leder Lars-Petter Helgestad. På slutten av fjoråret jobbet han og resten av den nystartede ungdomsorganisasjonen intenst med å skaffe 300 medlemmer før nyttår.

I begynnelsen av desember 07 hadde de nådd målet, trodde de. Men så viste det seg at staten krever 300 betalende medlemmer, og til tross ivrige bestrebelser, lykkes det ikke å få alle de over 300 innmeldte til å betale for seg før årsslutt. Nåla stoppet opp på 271.

- Det er surt når man tenker på at vi allerede den 10. januar hadde over 300 betalende, sier Helgestad.

Han forteller at det statlige fordelingsutvalget nektet å realitetsbehandle søknaden; et vedtak Helgestad ikke ser noen grunn til å anke.

- Vi synes nok utvalget kunne ha utvist litt skjønn, men juridisk sett har de sitt på det tørre så det er ikke noe poeng i å klage, sier han.

Signaler om at HEF vil ta regningen
Helgestad forteller at nå i april har HU kommet opp i 369 betalende medlemmer (pr. 3.4.). I tillegg har rundt 150 personer meldt seg inn, ikke betalt ennå. Neste år vil det derfor høyst sannsynlig gå bra.

- Slik sett er finansieringen bare utsatt et år, sier Helgestad.

Han er fornøyd med signaler fra HEF om at de kommer til å dekke den manglende statsstøtten for det første året.

- Det er veldig fint hvis HEF dekker dette. Det sikrer at vi kan holde full framdrift også i år, sier Helgestad.