Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Stephen Colbert tullet med American Humanist Association sist fredag. Se videoen.

Stephen Colbert tullet med American Humanist Association sist fredag. Se videoen.

– Hipp hurra, det finnes ikke noen gud!

En av USAs mest kjente talkshowverter tullet med HEFs søsterorganisasjon.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2017 kl 14:44

American Humanist Association er ikke en spesielt stor organisasjon i USA. Den har under halvparten så mange medlemmer som Human-Etisk Forbund i et land som er veldig mye større enn Norge.

Sist fredag fikk imidlertid HEFs søsterorganisasjon, sin beskjedne størrelse til tross, oppmerksomhet fra Stephen Colbert, en av USAs ledende talkshowverter.

Utgangspunktet var at det amerikanske militæret har utvidet listen over anerkjente livssynsgrupper, og blant annet inkludert humanisme, som vi skrev om i forrige uke.

Colbert tuller med en del av de nye trosretningene som har kommet inn på lista, blant annet «The Schwenkfelder Churches». Når han kommer til humanisme tuller han med at logoen, the Happy Human, ser veldig lykkelig ut.

– Hey! Se hvor lykkelig den fyren er. Det finnes ingen gud! Hurra! Vi får aldri se bestefar igjen! tøyser talkshowverten.

Bra å bli tullet med

Kommunikasjonssjef i American Humanist Association, Maggie Ardiente, er godt fornøyd med oppmerksomheten.

– Når Stephen Colbert tuller med organisasjonen din, så har du greid det! skriver hun på Facebook.

Se videoen her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus