Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
HEF-leder Anders Jarvold (Atle Antonsen) maner kollegene til å holde tett om at "det skjer mer mellom himmel og jord" på kontorene til Human-Etisk Forbund.

HEF-leder Anders Jarvold (Atle Antonsen) maner kollegene til å holde tett om at "det skjer mer mellom himmel og jord" på kontorene til Human-Etisk Forbund.

HEF-harselas på NRK1 i kveld

#Hva skjer når HEF flytter inn i nye lokaler, og må forholde seg til ånder og gjenferd fra et gammelt gravsted under huset? Det får du vite på NRK1 i ...

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2008 kl 07:28

Hva skjer når HEF flytter inn i nye lokaler, og må forholde seg til ånder og gjenferd fra et gammelt gravsted under huset? Det får du vite på NRK1 i kveld.

Tekst: Even Gran
Bilder: Fra NRKs nettsider
Publisert: 7.2.2008

- Vi er Human-Etisk Forbund. Det må ikke komme ut at det skjer overnaturlige ting her hos oss! tordner "HEF-leder" Anders Jarvold (Atle Antonsen).

Utenfor sitter to skjeggete Vårt Land-journalister og spaner for å finne ut om at det skjer mer mellom himmel og jord inne hos de gudløse.

Dette er grunnideen i kveldens episode av humorserien Ut i vår hage, med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen. Programmet sendes i kveld kl. 2230, men kan allerede nå sees i sin helhet her.

De to Vårt Land-jounalistene kommer også på intervjubesøk, og HEF-leder Jarvold strever hardt med å overse alt det rare som hender. Vårt Land-journalistene prøver på sin side å smug-be for "Lamme-Lars" som de har tatt med seg i en rullestol, slik at HEF-lederen skal få oppleve et ekte mirakel. Verken HEF-lederen eller Vårt Land-journalistene har noen suksess, viser det seg.

Rasjonalister i gjenferdsknipe

Ut i vår hage er en humorserie som har en gjennomgående historie med ulike mer eller mindre relaterte avstikkere. I kveldens episode veves alle de ulike historiene sammen til slutt, og vi får også forklaringen på hvorfor det begynte å spøke så veldig akkurat da Human-Etisk Forbund flyttet inn.

Vi blir også kjent med den klarsynte "Eirik Tunstad" (Tufte Johansen) som skal hjelpe HEF med å drive ut de onde åndene. Navnelikheten med den kjente ateisten og skeptikeren Erik Tunstad (fagredaktør i Forskning.no), har sikkert "en helt naturlig forklaring" som Atle Antonsens rollefigur ville ha sagt det.

- Ikke kødd med den humanistiske kulturarven!
HEFs pressesjef Jens Brun-Pedersen har sett innslaget og har følgende dekret å komme med:

- Jeg synes NRK som en lisensfinansiert fellesinstitusjon bør vise respekt for den humanistiske kulturarven og holde seg for gode til å drive gjøn med Human-Etisk Forbund på denne måten, sier han med et smil.

HEF-humor i Åpen post også
Bård Tufte Johansen og Harald Eia har tullet med HEF før også.

Det var i programmet Åpen post i 1999. Innslaget hadde form av en kristen dokumentarfilm som skulle advare ungdom mot HEF.

Her kan du se innslaget fra 1999 på Youtube