Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
HEF gir 100.000 kroner til feltsykehuset som Røde Kors har satt opp i Haiti. I dag meldes det at sykehuset har operert sin første pasient. Foto: Røde Kors.

HEF gir 100.000 kroner til feltsykehuset som Røde Kors har satt opp i Haiti. I dag meldes det at sykehuset har operert sin første pasient. Foto: Røde Kors.

HEF gir 100.000 til Haiti

Human-Etisk Forbund gir 100.000 kroner til jordskjelvofrene i Haiti. - Det er i god humanistisk tradisjon å bidra i katastrofer som dette, sier Kristin Mile.

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2010 kl 12:06

Human-Etisk Forbund har besluttet å gi 100.000 kroner til Røde Kors sitt arbeid for de jordskjelvrammede i Haiti. Forbundet går også ut med en oppfordring til sine medlemmer om å bidra til det omfattende humanitære arbeidet som er i gang.

- Det er i god humanistisk tradisjon å bidra i katastrofer som dette. Dette er en stor sum for oss, men så er også dette en svært alvorlig katastrofe, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile.

- Hvorfor valgte dere å gi pengene til Røde kors?

- Fordi de var raskt på stedet med et feltsykehus, og fordi de generelt er dyktige på hjelpearbeid av denne typen, sier hun.

Mile forteller at de 100.000 kronene er en ekstraordinær bevilgning, men at ikke er uvanlig at HEF trår til på denne måten.

- Vi bidro med en sum i forbindelse i tsunamikatastrofen i Sørøst-Asia i jula 2004 også, pluss at vi bruker å støtte NRKs tv-aksjon når denne har et formål vi synes er fornuftig. I tillegg driver vi langsiktig bistandsarbeid gjennom vår hjelpeorganisasjon HAMU, sier hun.

Amerikanske humanister hjelper også

Også andre humanistorganisasjoner bidrar i hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen.

HEFs søsterorganisasjon i USA, American Humanist Association (AHA) har et prosjekt på gang i Jacmel, en by på Haitis sørkyst som ble svært ødelagt i jordskjelvet, men som ikke får like mye oppmerksomhet som ødeleggelsene i hovedstaden Port au Prince.

Les mer om AHAs hjelpearbeid her.

Vi har også fått inn tips om at enkelte kristne grupper supplerer utdelingen av mat og drikke i Haiti med utdeling av gratis bibler.