Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Laserklinikken Anne Harilas engelske nettsider ligger fortsatt ute, selv om Forbrukerombudet har vedtatt å gi henne og firmaet tilsammen 400.000 kroner i tvangsmulkt.

Laserklinikken Anne Harilas engelske nettsider ligger fortsatt ute, selv om Forbrukerombudet har vedtatt å gi henne og firmaet tilsammen 400.000 kroner i tvangsmulkt.

Harila går til sak mot tvangsmulkt

Forbrukerombudet har gitt Laserklinikken Anne Harila 400.000 kroner i tvangsmulkt. Harila selv tror ikke hun vil behøve å betale noe. Hun går til sak.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2015 kl 11:54

Laserklinikken Anne Harila må betale tilsammen 400.000 kroner i tvangsmulkt for ulovlig markedsføring. Det har Forbrukerombudet bestemt. Klinikken må betale 300.000 og Harila personlig må ut med 100.000 for ikke å ha rettet seg etter pålegg om å endre den ulovlige markedsføringen.

Sist Fritanke.no skrev om dette, kunne vi fortelle at Harila hadde all markedsføringen Forbrukerombudet hadde funnet ulovlig på norsk, liggende ute på engelsk.

Fagleder Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet uttalte da at de skulle se på saken. Nå har de tydeligvis bestemt seg.

– Laserklinikken Anne Harila UK har ikke fulgt opp Markedsrådets vedtak om å endre markedsføringen av sine behandlinger. Nå har selskapet blitt varslet om at de må betale 300 000 kroner i tvangsmulkt. I tillegg må innehaver Anne Harila betale en personlig tvangsmulkt på 100 000 kroner for å ha medvirket til lovbruddet, heter det i en pressemelding fra Forbrukerombudet.

Forbrukerombud Gry Nergård uttaler at det er alvorlig og svært beklagelig at Harila fortsatt bryter loven etter at hun har blitt pålagt å stanse markedsføringen.

Vedtaket om tvangsmulkt bygger på Harilas engelskspråklige nettsider, samt en Facebook-side. Facebooksiden som ble rammet av Markedsrådets vedtak er fjernet, men det er opprettet en ny lukket versjon med over 1400 medlemmer, skriver Forbrukerombudet.

I tillegg til tvangsmulkten på tilsammen 400 000 kroner, risikerer laserklinikken og Anne Harila nye vedtak om tvangsmulkt dersom markedsføringen som ligger ute på hjemmesiden og på Facebook ikke fjernes eller endres.

I skrivende stund ligger fortsatt Harilas engelskspråklige nettsider ute.

Harila går til sak

Anne Harila er ikke bekymret for at hun vil bli nødt til å betale noe. Hun går til sak mot Forbrukerombudet.

– De får en stevning for forskjellsbehandling og uforsvarlig saksbehandling. Når man ser på det Forbrukerombudet har gjort, så holder det ikke mål, sier Anne Harila til Fritanke.no.

– På hvilken måte mener du Forbrukerombudet har forskjellsbehandlet og vært uforsvarlige i saksbehandlingen?

– Jeg vil ikke forhåndsprosedere saken, slik jeg ser de gjør i sitt utspill. Jeg føler meg trygg på at dette vil bli omgjort i retten. Vi kommer til å vinne dette, sier Harila.

– Dere har ikke fjernet de engelske nettsidene. Hvorfor ikke?

– Disse sidene er ikke myntet på det norske markedet, og omfattes derfor ikke av norsk lov. Sidene er myntet på folk i andre land. Dessuten står det ikke noe på disse sidene pr. i dag som er i strid med norsk lov heller, slår Harila fast.

– Men også de engelske sidene viser til klinikker dere har ulike steder i Norge?

– Det er klart at de utenlandske brukerne som kommer inn på denne siden, må få se hva vi driver med i Norge, og hvor vi har klinikker. Men det betyr ikke at siden er myntet på det norske markedet, konstaterer Anne Harila.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus