Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Hvem skal få være med i gjengen denne gangen? Det blir avgjort på HEFs landsmøte den siste helga i mai.
 Foto: Even Gran

Hvem skal få være med i gjengen denne gangen? Det blir avgjort på HEFs landsmøte den siste helga i mai. Foto: Even Gran

Valgkomiteens innstilling klar:

Har lagt ned mye arbeid, håper lista går gjennom

Valgkomiteens innstilling til nytt hovedstyre for Human-Etisk Forbund er klar. Tom Hedalen fra Buskerud er det eneste nye bladet blant de tre øverste plassene.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2011 kl 22:12

– Vi har jobbet veldig nøye med lista. Vi har intervjuet potensielle kandidater, sjekket CV-er, snakket med referanser og mye annet. Så den lista som legges fram for landsmøtet i slutten av mai, er svært godt gjennomarbeidet. Vi mener den inneholder en god spredning i kompetanseområder, interessefelt, samt hensyn som geografi og kjønn, sier leder i valgkomiteen, Grete Brunæs, til Fritanke.no.

– Tror du lista vil komme seg helskinnet gjennom landsmøtet?

– Det vet vi aldri, men vi håper selvsagt på det. Jeg håper at landsmøtet vil legge vekt på at valgkomiteen har gjort et godt stykke arbeid her, og satt sammen et styre som vi tror vil fungere godt på alle måter. Vi får håpe dette faktisk spiller en rolle for delegatene. Det er ikke likegyldig hvem som sitter i et slikt styre, sier hun.

Brunæs understreker at valgkomiteens forslag i store trekk gikk gjennom sist styret ble valgt.

Slik ser valgkomiteens forslag ut:

Faste representanter:
Leder: Åse Kleveland, Oslo (gjenvalg)
Nestleder Tom Hedalen, Buskerud (ny)
Økonomileder: Kjersti Øyslebø Brataas, Vestfold (gjenvalg)
Medlem: Andreas H-L, Rogaland (gjenvalg)
Medlem: Tove Brekken, Sør-Trøndelag (gjenvalg)
Medlem: Robert Rustad Oslo/vestfold (gjenvalg)
Medlem: Sissel Nordnes, Troms (ny)
Medlem: Lillian Hjorth, Oslo (ny/opprykk)

Vararepresentanter:
1.vara: Oda Martine Øverhaug, Troms/Oslo (ny)
2.vara: Kenneth Aar, Buskerud (ny)
3.vara: Arne Grimstad, Finnmark (ny)
4.vara: Tore Nyeggen, Oppland (ny)

Skuffet Rødsten

En person valgstyret ikke har funnet plass til, og som har lyst på en ny periode, er nåværende nestleder Leonid Rødsten. Det er han skuffet over.

– Jeg har sagt meg villig til ta gjenvalg, og synes det er dumt at de ikke har satt meg opp på lista. Selvsagt er jeg skuffet over det, sier Rødsten.

Slaget er imidlertid ikke tapt ennå, konstaterer han.

– Hvis noen ønsker å foreslå meg som kandidat på landsmøtet, er jeg villig. Det er viktig å huske at det er landsmøtet som bestemmer dette. Ikke valgkomiteen. Det er forresten ikke første gang dette skjer. To ganger tidligere har jeg ikke vært på lista til valgkomiteen, men har blitt valgt på landsmøtet, den siste gangen med stort flertall. Kanskje går det slik denne gangen også? antyder Rødsten.

Valgkomiteleder Grete Brunæs forklarer hvorfor Leonid Rødsten ikke nådde opp.

– Leonid har sittet i styret veldig lenge, snart i ti år. Det er kanskje grenser for lenge hvor lenge man bør sitte i et slikt verv? Vi har uansett prioritert å ta ham ut av lista for å gjøre plass til nye mennesker, sier hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus