Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Fri tanke nr. 3-2010 er på vei ut i postkassene til Human-Etisk Forbunds medlemmer i disse dager. Hovedtema denne gangen er kritisk tenking.

Fri tanke nr. 3-2010 er på vei ut i postkassene til Human-Etisk Forbunds medlemmer i disse dager. Hovedtema denne gangen er kritisk tenking.

Fri tanke nr. 3-2010 er ute

Bli kjent med statskirkemedlemmet og troslosen Are Sende Osen i siste Fri tanke. Du kan også finne ut hva humanister egentlig mener med kritisk tenking.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2010 kl 13:26

- Dette bladet heter Fri tanke. Men det er ikke nok å tenke selv og å tenke fritt. Da kan man havne helt på villspor. Vi må også tenke kritisk, heter det i innledningen til temadelen.

Som en hjelp til å avsløre feilslutninger og dårlige resonnementer finner du blant annet en liste med huskeråd for kritisk tenking og en oversikt over vanlige tankefeil som man bør passe seg for.

I dette nummeret av Fri tanke har vi også portrettintervjuet Are Sende Osen, kjent fra kult-radioprogrammet Are&Odin. Han er snart aktuell på tv-skjermen i NRK-programmet "På tro og are", der han tester seks forskjellige trosretninger.

15. september lanseres Levi Fragells memoarer Vi som elsket Jesus. Fri tanke publiserer en liten smakebit fra boka. Utdraget handler om det viktigste vendepunktet i Fragells liv: Da han mistet troen.

Se hva mer du kan lese i Fri tanke 3-2010 i PDF-format!