Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Nettstedet du nå har klikket deg inn på er nettutgaven av Fri tanke, medlemsavisen til Human-Etisk Forbund.

Nettstedet du nå har klikket deg inn på er nettutgaven av Fri tanke, medlemsavisen til Human-Etisk Forbund.

Fri tanke lanserer nettutgave i dag

Publisert 28.8.2006 Målsettingen for fritanke.no er å være en uavhengig nettavis på et livssynshumanistisk grunnlag, som skal få fram aktuelle nyhets...

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2006 kl 13:49

Publisert 28.8.2006

Målsettingen for fritanke.no er å være en uavhengig nettavis på et livssynshumanistisk grunnlag, som skal få fram aktuelle nyhetssaker fra livssynsfeltet og gi andre vinkler på allerede eksisterende nyheter. Vi tror vi vil kunne stille noen av de spørsmålene andre media glemmer i saker som gjelder livssynspolitiske spørsmål og livssynsfrihet.

Vi ønsker også at fritanke.no skal bli et sted hvor medlemmer i Human-Etisk Forbund kan delta aktivt i diskusjoner. Men debattsidene på fritanke.no vil også være åpne for alle som ønsker å diskutere livssynsspørsmål - politisk, organisasjonspolitisk, etisk og eksistensielt.

Fra seks til fire papirutgaver i året

Fram til og med 2005 har Fri tanke i første rekke vært papiravis med seks nummer i året. Stoff fra Fri tanke er blitt lagt ut på www.human.no, men det er ikke blitt produsert systematisk for nett. Med opprettelsen av fritanke.no blir to nummer av papirutgaven kuttet. Fordi papirproduksjon - trykking og distribusjon - er så kostnadskrevende innebærer ikke omleggingen økte kostnader for Human-Etisk Forbund. Det er ressursene som spares på dette som nå brukes på fritanke.no. Det blir altså ikke færre eller dårligere seremonier av dette.

Papirutgaven av Fri tanke skal fortsette å ivareta funksjonen som medlemsavis, men kommer i mindre grad til å forsøke å følge nyhetsbildet og i større grad konsentrere seg om reportasjer, tema- og bakgrunnsartikler.

Forskjellen på fritanke.no og Human-Etisk Forbunds offisielle nettsted, human.no, er at førstnevnte er en kanal direkte fra Human-Etisk Forbund. Fri tanke på nett skal, i likhet med papirutgaven, være en fristilt kanal for journalistikk knyttet til saker og saksområder som vi tror medlemmene i forbundet vil være interesserte i. Når redaksjonen er fristilt i forhold til forbundet, har vi mulighet for å vinkle saker på en annen måte enn forbundets offisielle nettkanal kan.

Når du leser dette er verken teknisk løsning eller form helt ferdigstilt, og noen barnesykdommer vil vi kanskje måtte slite med før vi kommer i gang. Men følg med, vi håper og tror at vi skal bli en nettavis som føles relevant å følge med på for medlemmene i Human-Etisk Forbund - og andre!

Med vennlig hilsen
Kirsti Bergh
Ansvarlig redaktør Fri tanke