Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Du finner all informasjon om fakkeltoget på Facebook.

Du finner all informasjon om fakkeltoget på Facebook.

Fakkeltog mot alle former for ekstremisme

– Hver enkelt har ansvar for å ta avstand fra ekstremisme, uansett hvilken forkledning denne ødeleggende tankegangen kommer i, sier initiativtaker Aamir Javed Sheikh.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2012 kl 23:08

I morgen kl. 18 blir det fakkeltog mot alle former for ekstremisme på Jernbanetorget i Oslo. Initiativtaker Aamir Javed Sheikh sier til Fritanke.no at den siste tiden dessverre har vist oss at ekstremismen gror både blant islamister og de høyreradikale.

– Det var demonstrasjonen sist fredag utenfor Stortinget som satte meg på ideen. Året 2011 ga oss terrorangrepet og massedrapene 22. juli, og nå på fredag demonstrerte ytterliggående islamister utenfor Stortinget. Jeg tok et par telefoner, og vi ble enig om å markere at det finnes en felles og bred front mot alle former for ekstremisme, sier Sheikh.

Han understreker at alle må få lov til å ytre seg, men at det må gå en grense når det å ta livet av uskyldige blir sett på som et legitimt virkemiddel.

– Det er dette som binder ekstremistene sammen. De er villige til, og mener det er nødvendig å ta uskyldige liv for å nå et mål. Det er en holdning vi ikke kan akseptere, slår han fast.

Sheikh understreker at det er et individuelt ansvar å ta avstand fra ekstremisme, og at hensikten med markeringen ikke er å ramme navngitte politiske ideologier eller religioner.

Bondevik, Stålsett, Rafiq og Sultan

Til demonstrasjonen på torsdag har han samlet en bredt sammensatt gruppe appellanter. Her finner vi kristne som Kjell Magne Bondevik og Gunnar Stålsett og muslimene Afshan Rafiq og Shoaib Sultan. Ordfører i Oslo, Fabian Stang skal holde appell. Det skal også Lars Gule og Louiza Louhibi.

Initiativtaker Aamir Javed Sheikh har tidligere representert Høyre i Oslo bystyre. Han har bakgrunn fra Pakistan, men har bodd hele livet i Norge.

Les mer på Facebook-gruppa til fakkeltoget

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus