Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Også salmemotstanderne i Venstre og SV stemte for salmesang i går. Her representert ved Venstre-ordfører Hans Antonsen og Øystein Haga fra samme parti. Les hele saken i Agderposten.

Også salmemotstanderne i Venstre og SV stemte for salmesang i går. Her representert ved Venstre-ordfører Hans Antonsen og Øystein Haga fra samme parti. Les hele saken i Agderposten.

Enstemmig ja til salmesang i Grimstad

Også salmemotstanderne i Venstre og SV stemte for salmesang. Kompromisset ble at salmen skal synges før møtet settes formelt. Dermed må ikke alle være med.

Publisert:

I forrige uke skrev vi at det går mot salmetvang for politikerne i Grimstad. Da hadde Formannsskapet i kommunen bestemt at Fedrelandssalmen skal synges etter at kommunestyremøtene er formelt satt, slik at ingen kunne gå ut. Vedtaket utløste protester om tvang til deltagelse i religiøs aktivitet, blant annet fra ordfører Hans Antonsen (V).

I går kveld ble saken avgjort i kommunestyret. KrF hadde endret kurs, og la fram et forslag om at salmen skal synges før møtene settes formelt, slik at de som ikke ønsker å delta kan "innta sine plasser etter at det er sunget og før navneopprop foretas".

Dermed er tvangselementet ute av det hele. Samtlige partier stemte for ordningen. Grimstad er den eneste kommunen i landet som synger en salme før kommunestyremøtet settes.

Under salmesyngingen i går, gikk ordfører Antonsen ned fra podiet og stilte seg bakerst i salen, for å signalisere at sangen ikke er en del av det formelle møtet.

Vedtaket lyder som følger:
"Grimstad kommunestyre opprettholder tradisjonen med å synge Fedrelandssalmen før kommunestyremøtet settes. I respekt for enkeltrepresentanters tro og overbevisning, kan de som ønsker det, innta sine plasser etter at det er sunget og før navneopprop foretas."

Les mer i Agderposten

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.