Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det er alt for få som kjenner navnefest, mener HEF. Det ønsker de å gjøre noe med.

Det er alt for få som kjenner navnefest, mener HEF. Det ønsker de å gjøre noe med.

– En skjult perle av en seremoni

Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn, visste ikke om humanistisk navnefest da datteren ble født. Nå vil hun ha "HEFs skjulte perle» fram i lyset.

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2015 kl 20:24

I overkant av 2000 barn blir feiret med humanistisk navnefest hvert år. Det er alt for lite, mener kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn. I dag lanserte hun og Human-Etisk Forbund en ny nettportal – Navnefest.no – som skal gjøre navnefesten mer kjent.

Bryn ønsker hun selv hadde visst om humanistisk navnefest da datteren ble født.

– Vi hadde en privat seremoni, men jeg skulle ønske jeg hadde visst om humanistisk navnefest. Det er en veldig stemningsfull og flott seremoni som vi får veldig gode tilbakemeldinger på. Navnefest er Human-Etisk Forbunds skjulte seremoniperle, slår Bryn fast.

Nettportalen som lanseres i dag viser fram gangen i en navnefestseremoni, gjennom bilder og tekst. Det er selvsagt også lenker videre slik at man kan melde seg på der man bor.

Den nye nettportalen «Navnefest.no» skal spres gjennom annonser, først og fremst på nettsteder som man vet brukes mye av unge par i etableringsfasen, forteller Bryn.

Samler på blogger

Human-Etisk Forbund vil ha erfaringer fra folk som har vært gjennom en navnefest som som kan fortelle hvordan de opplevde det.

– Det er flott når folk blogger om opplevelsen. Da er det enkelt for oss å lenke det opp, forteller Bryn.

Så langt er det hentet inn to navnefesterfaringer på den nye nettportalen – en fra bloggen «Komikerfrue», og den andre fra mammabloggen Holy Macaroni.

Bryn vil gjerne ha flere, og oppfordrer alle til å sende inn sine egne opplevelser.

– De beste opplevelsene blir publisert på Navnefest.no, lover hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.