Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Filmen Innocence of muslims opprørte hele den muslimske verden i fjor. Domstolene i Egypt har nå fulgt oppfordringen fra disse demonstrantene.

Filmen Innocence of muslims opprørte hele den muslimske verden i fjor. Domstolene i Egypt har nå fulgt oppfordringen fra disse demonstrantene.

Dømt til døden for Innocence of muslims

En domstol i Egypt har dømt sju menn til døden for å ha deltatt i produksjonen av filmen Innocence of muslims.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2013 kl 14:57

De sju mennene er alle egyptiske koptere som har flyttet til USA. De ble dømt in absentia, og befinner seg i trygghet. I tillegg dømte den egyptiske retten den omstridte amerikanske pastoren Terry Jones til fengsel i fem år for å ha medvirket til å spre filmen. Også han skulle være trygg hvis han holder seg unna Egypt.

Årsaken til dommene er at retten mener filmen er blasfemisk mot Islam og profeten Muhammed, og at den er en potensiell fare for Egypts nasjonale enhet, melder den egyptiske nettavisen Al Ahram.

Retten sendte dødsdommene til stormuftien i Egypt, landets øverste sunnimuslimske leder, for godkjenning i november. De har nå blitt godkjent.

I fengsel for å spre filmen

Fritanke.no har tidligere fortalt om ateisten Alber Saber som har blitt dømt til fengsel i tre år for å ha spredt Innocence of muslims på Facebook.

Al Ahram forteller også om en koptisk lærer, Bishoy Kamel, som har blitt dømt til seks år i fengsel for det samme.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.