Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
HUs nye leder Dan-Raoul Husebø Miranda på talerstolen under HUs landsmøte i helgen. Foto: Humanistisk Ungdom/Kari-Anne Ribsskog

HUs nye leder Dan-Raoul Husebø Miranda på talerstolen under HUs landsmøte i helgen. Foto: Humanistisk Ungdom/Kari-Anne Ribsskog

Dan-Raoul Husebø Miranda ny leder i Humanistisk Ungdom

Humanistisk Ungdom valgte ny leder på landsmøtet i helga. Den nye lederen er fra Rogaland. Han vil følge opp arbeidet fra sin forgjenger.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2010 kl 09:29

Den nye lederen i Humanistisk ungdom (HU) heter Dan-Raoul Husebø Miranda. Nittenåringen fra Sandnes har vært leder i Sandes og Gjesdal lokallag siden 2007, og har siden 2008 være varamedlem i HUs sentralstyre. Miranda ble valgt enstemmig.

I denne tiden har han vært aktivt med på å arrangere seminarer, kampanjer og andre aktiviteter. Han har også vært med på å arrangere konfirmasjonskurs i to år og har også sittet i styret i Human-Etisk Forbunds lokallag i Sandnes. Miranda flytter nå til Oslo for å lede organisasjonen for fullt.

- Jeg vil følge opp det gode arbeidet Lars Petter Helgestad har gjort så langt med å bygge opp Humanistisk ungdom, sier Miranda til Fritanke.no.

Helgestad og Engen takket av

På landsmøtet i helgen, som ble holdt i Humanismens hus i Oslo, ble også tidligere leder Lars-Petter Helgestad og nestleder Siri Engen takket av. De to ble også utnevnt til æresmedlemmer.

Helgestad og Engen har sittet i HUs sentralstyre siden stiftelsesmøtet 16. august 2007, og var også med i ungdomsutvalget i Human-Etisk Forbund som forberedte etableringen av Humanistisk Ungdom.

Tre menn i front

Det ble valgt mange nye tillitsvalgte på helgens årsmøte. Anders Garbom Backe (19) fra Tønsberg ble valgt som ny nestleder for en periode på to år. Han ble valgt inn som styremedlem i Humanistisk Ungdom i 2009 og har vært leder av Humanistisk Ungdoms lokallag i Vestfold siden 2008.

Det nye styret består av:


  • Leder Dan-Raoul Husebø Miranda, Sandnes/Oslo (for ett år)

  • Nestleder Anders Garbom Backe, Vestfold (for to år)

  • Økonomileder Kjetil Hermansen, Oslo (ikke på valg)

  • Styremedlem Anna Marie Antonsen, Vadsø (ikke på valg)

  • Styremedlem Linea Solgård, Østfold (ny, for to år)

  • Styremedlem Amund Bugge, Oslo (ny, for to år)

  • Styremedlem Cecilie Marianne Andersen, Vestfold (ny, for to år)

  • Styremedlem Espen Urkegjerde, Jæren (gjenvalg, suppleringsvalg, for ett år)

  • Styremedlem Matias Andrés Bravo-Jara, Oslo (ny, suppleringsvalg, for ett år

  • 1. varamedlem Lin-Marit Bjerkemo, Tromsø (ny, suppleringsvalg, for ett år)

  • 2. varamedlem Daniel Stønjum Rømuld, Sandes og Gjesdal (ny, for to år)

  • 3. varamedlem Ida Keihl Olsen, Oslo (ny, suppleringsvalg, for ett år)

  • 4. varamedlem Anine Humlén, Ålesund (ny, for to år)

Landsmøtet ble preget av reiseproblemene etter vulkanutbruddet på Island, og ni representanter manglet derfor på møtet. Likevel fikk landsmøtet også behandlet vedtektsendringer, plattform, arbeidsprogram og uttalelser. I tillegg ble det valgt ny valgkomité.

- Det har vært gøy og utfordrende å jobbe med Humanistisk Ungdom til nå, men jeg ser frem til å ta fatt i nye og enda mer utfordrende oppgaver som leder i Humanistisk Ungdom. Og med det sentralstyret jeg har med meg, kommer det nok til å bli en lettere jobb, sier den nye lederen Dan-Raoul Husebø Miranda.