Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Carl Blackburn (til høyre) slutter etter ett år i sjefsstolen hos IHEU.
 Foto: Til høyre: Even Gran

Carl Blackburn (til høyre) slutter etter ett år i sjefsstolen hos IHEU. Foto: Til høyre: Even Gran

Carl Blackburn slutter som sjef for IHEU

Det er «gjensidig enighet» om at Blackburn skal slutte etter bare drøyt ett år i stillingen.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2016 kl 16:37

I fjor ansatte den internasjonale humanistunionen IHEU ny generalsekretær (chief executive), Carl Blackburn. Fritanke.no intervjuet ham under et norgesbesøk kort tid etter ansettelsen.

For kort tid siden ble det kjent at Blackburn slutter i jobben.

Roar Johnsen, som er eneste nordmann i IHEUs styre, viser til en vedtatt uttalelse når Fritanke.no spør hvorfor Blackburn slutter så tidlig. Han vil ikke kommentere våre spørsmål om det ligger en konflikt eller samarbeidsproblemer bak.

Uttalelsen viser til at det er «gjensidig enighet» om at Blackburn skal slutte. Han roses ellers for jobben han har gjort:

«Carl will be leaving IHEU by mutual consent, having put the organization on a firm administrative and financial footing, and creating strong strategic and fundraising plans for implementation. He leaves with the thanks of all the Board for his substantial contribution to the professionalization and improvement of IHEU.»

Utlyser to stillinger

Blackburns avgang har ført til at stillingen som generalsekretær har blitt ledig. Den er nå lyst ut sammen med en nyopprettet stilling som «Growth and Development Officer».

– Vi har fått en ekstern gave som har gjort oss i stand til å utvide med et halvt årsverk. Den nyopprettede stillingen er en følge av interne omdisponeringer og dette nye bidraget, forteller Johnsen.

IHEU vil etter nytilsettingene ha fire personer ansatt på heltid. Søkere som bor eller er villige til å bo i London vil bli sterkt foretrukket, heter det i utlysningen. Johnsen vil ikke fortelle hvem som har donert pengene.

Vi har prøvd å få kontakt med Carl Blackburn i dag. Vi oppdaterer denne saken, eventuelt skriver en ny sak, hvis vi får noe mer informasjon om hvorfor han slutter.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus