Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Hvis alt går etter planen blir det Camp Quest på Tungenes fyr i Randaberg ved Stavanger til sommeren. Les mer her.

Hvis alt går etter planen blir det Camp Quest på Tungenes fyr i Randaberg ved Stavanger til sommeren. Les mer her.

Camp Quest-leir til sommeren

Det gjøres nå et nytt forsøk på å arrangere en Camp Quest-leir i Norge. Her skal ungdom mellom 12-17 lære om vitenskap og kritisk tenkning.

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2012 kl 16:58

Camp Quest er et internasjonalt sommerleiropplegg for ungdom der man lærer om vitenskap, filosofi og hvordan man kan skaffe seg ny innsikt gjennom å tenke kritisk. Under mottoet "It's beyond belief" har konseptet hatt en god vekst spesielt i USA de siste årene. Les mer her.

Prøver igjen

Marit Brandal Karlsen har i mange år ledet en humanistisk speidergruppe i Stavanger, noe som har ført til en konflikt med Norsk Speiderforbund fordi den humanistiske speidergruppa ikke er "åpne for Gud" som Norsk Speiderforbund krever av sine medlemmer.

Nå har Brandal kommet på andre tanker, og ønsker heller å knytte seg til det internasjonale Camp Quest-nettverket. I fjor prøvde hun å arrangere den første leiren, men måtte avlyse på grunn av sviktende påmelding.

Nå prøver hun seg igjen. Denne gangen blir oppholdet kortere, bare en helg, og nærmere Stavanger. Fjorårets leir var planlagt å være ei uke innerst i Lysefjorden nesten to timers kjøring unna byen. Årets leir blir på Tungenes fyr i Randaberg kun en 15-20-minutters biltur utenfor Stavanger sentrum.

Lettere når det blir nærmere Stavanger

Med nærheten til byen tror Brandal det også vil bli lettere å få forskere til å komme å fortelle om hva de driver med.

– Vi prøver å legge opp et program der en marinarkeolog, en filosof, en meteorolog, en biologi og så videre kan komme og fortelle hva de driver med, og hvordan de bruker vitenskapen som et verktøy. I tillegg blir det selvsagt andre friluftsaktiviteter, diskusjoner og sosialt samvær, forteller Brandal.

Hun understreker at målet med det hele er å få ungdom til å tenke kritisk og stille spørsmålstegn ved vedtatte sannheter.

All informasjon om arrangementet er lagt ut på Facebook-siden til Camp Quest Norge.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.