Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund mener KrF vil vinne på å trekke KRLE-forslaget

Human-Etisk Forbund mener KrF vil vinne på å trekke KRLE-forslaget

Ber KrF trekke KRLE-forslaget

Human-Etisk Forbund med skriftlig oppfordring til KrF om lytte til faglige råd fremfor å la det gå politikk i religionsfaget.

Publisert:

Human-Etisk Forbund ved generalsekretær Kristin Mile og styreleder Tom Hedalen har sendt skriftlig oppfordring til KrF om å trekke KRLE-forslaget.

– Faget har nå vært ute på offentlig høring. Og vi konstaterer nå at både de faglige instansene, som undervisningsforbudet og lærerorganisasjoner, og de tunge kirkelige organisasjonene anbefaler regjeringen om å ikke gjøre dette, sier Hedalen.

En kjernesak

Han forteller videre at dette er en oppfordring til KrF om å lytte til de faglige råd som er gitt og ikke gjøre dette til en politisk sak.

Hvor ofte sender dere slike oppfordringer?

– Vi gir ofte høringsuttalelser i saker av denne typen. Det at vi sender en slik oppfordring til et politisk parti i en konkret sak, det er nokså uvanlig. Men dette er en av kjernesakene til Human-Etisk Forbund så her følte vi at det var betimelig å sende et brev.

Tror dere på gjennomslag etter oppfordringen?

– Vi fikk svar tidligere i dag, (tirsdag red.anm) om at «henvendelsen er videresendt til partiledelse og fraksjon og vil inngå i innspillsmaterialet.»

– Jeg tror budskapet kommer frem, men om det påvirker politikerne er vanskelig å si. Vi ser jo at mange av de andre fanesakene KrF gikk inn i dette samarbeidet med regjeringen på, som reservasjonsretten, så har de lidd nederlag. Vi kan nok håpe, men det går sikkert en politisk grense for Krf også.

Ber om ro for faget

I brevet skriver forbundet i følge NTB også at flere frykter at det igjen kan bli behov for meldinger om fritak og at noen vil ønske det gamle livssynsfaget tilbake. Andre har antydet at navneendringer kan føre til det motsatte av det KrF ønsker, fordi mer fritak vil gjøre at færre elever lærer mer om kristendommen.

Mile og Hedealen viser også til at de er kjent med at det innenfor partiet er delte meninger om klokskapen i forslaget om navneendringen, og skriver:

«Vi vil på denne bakgrunnen foreslå for KrF at dere trekker forslaget om navneendring av RLE-faget og innføring av en bestemt andel kristendom, som et bidrag til mer ro over faget. Vi er sikre på at KrF vil vinne mye respekt for en slik handling ut ifra den erkjennelsen at de faglige høringsinstansene nærmest er samstemmige i sine råd.»

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus