Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det er paven som bestemmer om Bernt Eidsvig skal fortsette i jobben eller ikke.

Det er paven som bestemmer om Bernt Eidsvig skal fortsette i jobben eller ikke.

Bedragerisiktet biskop tilbake i jobb

– Det er opp til paven om biskopen skal tre til side, sier leder i Oslo katolske bispedømme.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2015 kl 20:02

Oslo (NTB): Biskop Bernt Eidsvig og bispedømmets økonomisjef, som er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks, er tilbake i jobb.

Fungerende administrative leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme sier det er opp til pave Frans om biskopen skal tre til side mens politiet foretar sine undersøkelser.

– Inntil vi hører noe annet fra Vatikanet eller om det fremkommer ny informasjon i saken, fortsetter biskopen i sin stilling, skriver hun i en pressemelding.

Også bispedømmets økonomisjef Pham Cong Thuan går tilbake til sin jobb inntil videre.

– Siktelsen av økonomen omfatter utelukkende medlemsregistreringssaken og ikke hans egentlige arbeid. Vi har derfor funnet det forsvarlig at han fortsetter i sin ordinære stilling, til tross for den alvorlige siktelsen, sier Wade.

Biskop Bernt Eidsvig og økonomisjefen er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks. Det skal dreie seg om et beløp i størrelsesorden 50 millioner kroner og en praksis som har pågått over flere år. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus