Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ray Comfort forklarer at bananen har tre forhøyninger på toppen og to under, slik at den passer perfekt i hånden. Et ugjenkallelig bevis på Guds skaperkraft, ifølge ham.

Ray Comfort forklarer at bananen har tre forhøyninger på toppen og to under, slik at den passer perfekt i hånden. Et ugjenkallelig bevis på Guds skaperkraft, ifølge ham.

- Bananen beviser Guds eksistens

#Fundamentalistiske kristne i USA har lagt ut videoer på nettstedet Youtube som bruker bananens "geniale design" som et bevis på Guds eksistens. - Jod...

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2007 kl 06:42

Fundamentalistiske kristne i USA har lagt ut videoer på nettstedet Youtube som bruker bananens "geniale design" som et bevis på Guds eksistens. - Joda, den er designet. Av mennesker! Og hva med ananas eller kokosnøtter? spør motparten.

Tekst: Even Gran
Publisert: 2.5.2007

Nettstedet Youtube er stadig slagmark for ulike politiske og religiøse disputter. Men istedenfor å skrive ned sine argumenter, diskuterer debattantene på Youtube med videoer.

Et av de mer fornøyelige eksemplene innenfor religion- og religionskritikkfeltet, er forsøkene på å trekke fram bananen som et gudsbevis. I en video på Youtube hevder Ray Comfort at Gud har laget tre forhøyninger langs oversiden på bananen, men bare to under. Dermed passer den perfekt i hånda. I tillegg har den allmektige Gud ifølge Comfort gjort overflaten lett å gripe, samt at han har plassert en liten hendel på toppen, slik at bananen blir enkel å spise. Han beskriver bananen som "the atheist's nightmare".

I en annen video prøver kristne å bevise at livet på jorda ikke kunne ha oppstått spontant, fordi det aldri dukker opp liv spontant når man åpner et glass med peanøttsmør.

- Prøver Gud å forgifte oss?
Videoene som imøtegår påstandene er kanskje enda mer fornøyelige. I tilfellet med bananen, vises det til at banen slett ikke er "naturlig" slik de kristne påstår. Den har blitt dyrket fram av mennesker over tusener av år. "Naturlige" bananer er ikke på langt nær så enkle å spise. De er fulle av store, harde frø. Slett ikke alle er søte og gode.

Motdebattantene trekker også fram en del andre spiselige vekster som slett ikke er noe enkle å få i seg. Hva med for eksempel ananas eller kokosnøtt? foreslår videobloggeren Nick Gisburne.

Han trekker også fram poteten og løken. Poteten er giftig hvis den ikke kokes, og stoffer som frigjøres når en løk skjæres, reagerer med tårevæske i øynene og danner svovelsyre.

- Hvis det er Gud som har skapt dette, prøver han å forgifte oss med poteten og blinde oss med løken, slår Gisburne noe humoristisk fast.

Se Youtube-videoer: