Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Årets siste papirutgave er sendt ut

Siste nummer av Fri tanke i papirversjon kaster et blikk på filosofiske samtaler og bringer et portrettintervju med Arild Knutsen, profilert forkjemper for narkomanes kår og mangeårig tillitsvalgt i HEF.

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2008 kl 09:21

I disse dager ramler siste papirutgave av Fri tanke i postkassene til Human-Etisk Forbunds medlemmer og andre abonnenter.

I dette nummeret kan du blant annet lese om hvorfor humanister bør filosofere og om Human-Etisk Forbund som skal arrangere kurs i livssynssamtaler.

Arild Knutsen portrettert

Utgavens portrettobjekt er leder for Foreningen for en human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, som i tillegg er en engasjert tillitsvalgt i Human-Etisk Forbund.

-Det å gi folk selvrespekt og egenverdi [er] helt avgjørende for å hjelpe folk ut av rusavhengighet, mener Knutsen.

Vera Micaelsen vil ha ikke-troende ut av statskirken
Fri tankes menneskerettighetsspalte tar denne gang for seg hvorvidt religiøs indoktrinering er menneskerettsstridig. Hvor går grensene for hva foreldre kan utsette sine barn for?

Denne gang har Fri tanke intervjuet langfilmkonsulent Vera Micaelsen i serien Mitt livssyn. Hun meldte seg inn på Facebook for å starte utmeldingsaksjon fra statskirken, men beskriver seg nærmest som en hard-core agnostiker.

Human-Etisk Forbund er i startgropen når det gjelder debatten om navneendring. Skal forbundet fortsette å hete "Human-Etisk Forbund", eller er det nå på tide å skifte navn? I denne utgaven bringer vi argumenter både for og i mot.

Wergelandåret 2008 går mot sin slutt. Fri tanke ser på hva det er som gjør Henrik Wergeland til en moderne tenker - også for vår tid.

Les hele papirutgaven i pdf-utgave her.