Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Anne Sender blir ny sekretariatsleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn fra 1. oktober.
 Foto: Cappelen Dam

Anne Sender blir ny sekretariatsleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn fra 1. oktober. Foto: Cappelen Dam

Anne Sender blir ny sekretariatsleder i STL

Forfatter og årets Fritt Ord-vinner Anne Sender fra Det mosaiske trossamfund er ny sekretariatsleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Publisert:

Forfatter og årets Fritt Ord-vinner Anne Sender tar over som sekretariatsleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) fra 1. oktober, melder STL. Stillingen er et åremål på fire år.

– Jeg var med på å starte STL, har alltid jobbet for og fra minoriteters ståsted, og kjenner på kroppen de voksesmertene det norske samfunnet må jobbe seg gjennom. Et mangfold av religioner og skikker er kommet for å bli, og jeg finner det meningsfylt å være en del av det, sier Sender i en pressemelding fra STL.

Sender var forstander i Det mosaiske trossamfund fra 2005-2011. Men hun har også utover dette arbeidet for religiøse minoriteters rettigheter gjennom mange år, og jobbet for dialog og samhandling mellom mennesker med ulik religiøs bakgrunn. I sakprosaboka «Vår jødiske reise» fra i fjor, skriver hun også om sitt besøk på Vestbredden i 2012, der ikke minst palestinernes fattige levekår gjorde sterkt inntrykk. Hun har kritisert begge sider i konflikten.

Les Anne Senders kronikk i Fri tanke om livssyndialogen i Norge (side 52).

Sender overtar etter Lise Tørnby, som har jobbet som daglig leder i STL i fire år.

Sender fikk årets Fritt Ords Pris for å ha arbeidet mot antisemittiske holdninger og belyst jødenes historie i Norge. Hun mottok Stortingets Presselosjes Toleransepris for 2012, samt Kirkeakademienes Brobyggerpris 2013 for å fremme dialog og forståelse mellom religiøse grupper.

Sender har også drevet bistandsarbeid for Flyktninghjelpen i Sør-Sudan og fredsarbeid på Sri Lanka. I tillegg har hun vært spesialrådgiver i Utenriksdepartementets humanitære seksjon.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus