Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
HUs nye leder Anders Garbom Backe i midten, flankert av nyvalgt økonomileder Juni Høiby (t.v.) og nestleder Arnlaug Høgås Skjæveland.
 Foto: Dan Raoul Husebø Miranda

HUs nye leder Anders Garbom Backe i midten, flankert av nyvalgt økonomileder Juni Høiby (t.v.) og nestleder Arnlaug Høgås Skjæveland. Foto: Dan Raoul Husebø Miranda

Anders Garbom Backe ny leder i Humanistisk Ungdom

I helga har det vært landsmøte i Humanistisk Ungdom. Anders Garbom Backe (21) fra Tønsberg ble valgt til ny leder. Med seg som nestleder får han Arnlaug Høgås Skjæveland (19) fra Bergen.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2013 kl 11:35

I helga ble Anders Garbom Backe (21) valgt til ny leder i Humanistisk Ungdom (HU).

HUs nye leder har vært aktiv i ungdomsorganisasjonen siden starten i 2007. Han var blant annet nestleder i sentralstyret da Dan Raoul Husebø Miranda var leder mellom 2010 og 2011.

Garbom Backe har også gjort seg bemerket i Human-Etisk Forbund, både som vararepresentant i hovedstyret og som representant i HEFs internasjonale utvalg, arrangørkommiteen for Humanistisk verdenskongress i 2011 og HEFs partiprogramgruppe. Han har også hatt verv i Vestfold fylkeslag, samt skrevet to kapitler i den nye konfirmasjonsboka boka Tenk på det.

Anders Garbom Backe takker HUs landsmøte for tilliten.

– Først og fremst er jeg veldig glad for å ha blitt valgt. Det var et spennende valg, og det var veldig bra for demokratiet at delegatene hadde reelt valg. Jeg hadde en god motkandidat, og jeg er sikker på at det hadde gått veldig bra også med Synøve (Vang) som leder, sier Garbom Backe til Fritanke.no.

Jeg vil jobbe for at vi profilerer oss bedre, tydeligere, og på et bredere utvalg av saker.

Den nye lederen er først og fremst opptatt av at HU må bli mer synlig.

– Det må bli lettere å legge merke til oss i alle medier, både lokale, nasjonale og på nettet. Jeg vil jobbe for at vi profilerer oss bedre, tydeligere, og på et bredere utvalg av saker. For å få til det stiller jeg gjerne som HUs ansikt utad. Jeg ønsker å skrive innlegg i avisene og på nettet, i tillegg til å delta i debatter i radio og tv, sier han.

Garbom Backe er også opptatt av at alle skal føle seg velkommen i HU.

– Vi må jobbe for at alle, fra 15 til 26, skal føle at HU er noe for dem. Uansett hvor du bor skal du kunne engasjere deg i ditt livssyn gjennom oss, sier han.

Nytt sentralstyre

Som nestleder får Garbom Backe med seg Arnlaug Høgås Skjæveland (19) fra Bergen. Ny økonomileder blir Juni Høiby (22) fra Kongsvinger.

Det øvrige sentralstyret ser slik ut:

  • Ivan-Louis Miranda Husebø (1992), Bergen/Sandnes
  • Lin-Marit Bjerkemo (1992), Tromsø
  • Sean Traynor (1994), Egersund
  • Marianne Tofte (1990), Stavanger/Haugesund
  • Lyka Camilla Solhaug (1994), Brumunddal
  • Amund Bugge (1988), Oslo/Trysil

Vararepresentanter:

  • Cecilie Nordby Gjøstein (1993), Porsgrunn/Asker
  • Kristoffer Stokkeland (1993), Kvinesdal
  • Live Johanna Steinsdatter Øverhaug (1995), Oslo
  • Tor-Einar Berget Erlandsen (1996), Buskerud

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.