Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kunnskapsminister Nicky Morgan (t.v.) anklaget aksjonen Free admissions campaign for å sende "sjikanøse" klager til skolene. Til høyre: Kommunikasjonsdirektør i BHA, Pavan Dhaliwal.

Kunnskapsminister Nicky Morgan (t.v.) anklaget aksjonen Free admissions campaign for å sende "sjikanøse" klager til skolene. Til høyre: Kommunikasjonsdirektør i BHA, Pavan Dhaliwal.

87 prosent av det ministeren kalte «sjikanøse klager» viste seg å være berettiget

Nå skryter utdanningsminister Nicky Morgan av British Humanist Association.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2016 kl 15:29

Human-Etisk Forbunds søsterorganisasjon British Humanist Association kjemper mot diskriminering i offentlige private, religiøse skoler gjennom initiativet Fair Admissions Campaign. Her oppfordrer de folk til å melde inn skoler som diskriminerer ved opptak, i strid med de statlige inntaksreglene.

I oktober i fjor offentliggjorde de en rapport om saken.

For en måneds tid siden ble det kjent at utdanningsminister Nicky Morgan, istedenfor å ta klagene på alvor, tok til orde for et forbud mot å klage formelt på en skoles inntakspolitikk for alle andre enn foreldrene i lokalmiljøet.

Årsaken til forslaget er ifølge ministeren «å stoppe sjikanøse klager mot religiøse skoler fra sekulære aktivistgrupper».

Et forbud ville føre til at de fleste klagene fra BHA ble kjent ugyldige.

Ikke så «sjikanøst» lenger

Nå har pipa fått en annen låt. En gjennomgang i det britiske utdanningsdepartementet viser nemlig at 87 prosent av klagene de britiske humanistene har lagt inn, er berettigede. De avslører reelle regelbrudd.

Nyheten har fått kunnskapsminister Nicky Morgan til å uttale seg på følgende måte om British Humanist Association.

– Jeg er takknemlig for arbeidet dere gjør i Fair Admissions Campaign, der dere får fram brudd på inntaksreglene, skriver Morgan i et brev til generalsekretær i British Humanist Association, Andrew Copson.

British Humanist Association skriver forøvrig i en pressemelding at hvis man isteden ser på hvor stor andel av de innklagede skolene som brøt loven, kommer andelen berettigede klager opp i 96 prosent.

Håper regjeringen dropper forslaget

BHA slår fast at dette er en ny tone sammenlignet med utdanningsministerens uttalelser for rundt en måned siden, der kun karakteriserte klagene til BHA som «sjikanøse». BHA tror den nye linja fra statsråden skyldes en økende motstand i det britiske parlamentet mot forslaget om å innskrenke klageretten.

Forslaget er imidlertid ikke trukket. BHA står dermed fortsatt i fare for å miste klageretten, noe som selvsagt bekymrer dem.

– Vi håper regjeringen dropper det foreslåtte klageforbudet. Vi oppfordrer dem til å jobbe sammen med oss for å få slutt på religiøs diskriminering, uttaler Pavan Dhaliwal, kommunikasjonsdirektør i BHA, i en pressemelding.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus