Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Gelius-tilhengerne nærmer seg 40.000 på Facebook. Mens denne artikkelen ble skrevet, har medlemstallet økt med rundt 2000.

Gelius-tilhengerne nærmer seg 40.000 på Facebook. Mens denne artikkelen ble skrevet, har medlemstallet økt med rundt 2000.

37703 - 99 til Gelius

Hadde kampen mellom Ole Christian Kvarme og Einar Gelius vært i fotball, er det ingen tvil om hvem som leder.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2010 kl 12:43

I går meldte vi at et er "bred enighet om Gelius-saken i kirken". Det kan man kanskje si at det er på Facebook også, men med motsatt fortegn.

Som alltid når kontroversielle saker kommer opp, etableres det Facebook-grupper for det ene og det andre synet. Hvis dette på noen måte kan sies å være uttrykk for folkemeningen i en sak, er det ingen tvil om at Vålerenga-prest Einar Gelius har folket på sin side.

I skrivende er det hele 37.703 personer som har trykket "liker" på gruppa "La Einar Gelius beholde jobben". Gruppa "Vi som vil ha Einar Gelius UT! av statskirken" har i kontrast bare 99 tilhengere.

Tallene øker hele tiden, så her er det bare å følge med.

Ingen "Heia Kvarme"-grupper

Gruppa som vil ha Gelius "UT!" av statskirken, har en forholdsvis aggressiv anti-Gelius-profil, og dette kan selvsagt være noe av årsaken til den lave oppslutningen. Men, etter å ha søkt iherdig, finner vi ingen grupper som støtter kirkens rett til å holde orden i eget hus eller som mener dette er en personalsak som utenforstående ikke bør blande seg i.

Det finnes ingen grupper som heter "Vi som støtter Kvarme", "Vi som skjønner at Kvarme setter ned foten" eller "Vi som synes kirken selv bør få rydde opp i dette".

Det er imidlertid lett å finne flere pro-Gelius grupper. Det finnes blant annet en gruppe som heter "Vi melder oss ut av statskirken hvis Einar Gelius mister jobben". Den har i skrivende stund rundt 2500 medlemmer.