Kort notert

NTB: New Jersey vil oppheve religiøst unntak for vaksiner

Publisert: 17.12.2019 kl 09:14

De folkevalgte i New Jersey behandler mandag et forslag om å fjerne det religiøse unntaket for vaksiner for barn.

Dersom lovforslaget blir vedtatt, vil det ikke lenger være adgang for å slippe å vaksinere barn av religiøse årsaker i offentlige og private skoler og barnehager.

Dermed slutter New Jersey seg til en liten gruppe andre delstater som har fjernet muligheten for unntak av religiøse årsaker, blant dem New York og California.

I alle delstater er noen vaksiner obligatorisk for studenter og skoleelever, men unntakene varierer fra stat til stat. 45 delstater godtar unntak av religiøse årsaker.

Støtten til en slik lov har økt i år etter at delstaten har registrert det høyeste antall meslingtilfeller siden 1992. Det vil fortsatt være mulig å få unntak i tilfeller der leger kan vise til medisinske hensyn.

Motstandere av den nye loven omringet delstatsregjeringens bygning mandag med plakater som gjorde det klart at de ikke ville respektere loven.

Lovgiverne sier imidlertid at loven er nødvendig for å beskytte barna, og de kritiserer feilinformasjon og hysteri i forbindelse med forslaget.

– Det er ingen unntak for fyllekjøring eller å bruke bilbelte, og det bør ikke være unntak for en beviselig trygg vaksine som, om den ikke tas, setter våre barns helse i fare, sier Demokratenes flertallsleder i New Jerseys senat, Loretta Weinberg.

Vis alle notiser