Se hele South Park-episoden her."> Norske Xenu.net verdensledende på scientologikritikk

Nettadressen Xenu.net brukes på nær sagt alle plakater i demonstrasjoner mot scientologikirken. Dette bildet er fra Los Angeles. Se flere bilder fra demonstrasjonene her.

Norske Xenu.net verdensledende på scientologikritikk

#Sist helg så verden de største demontrasjonene mot scientologikirken noensinne. I spissen for den internasjonale scientologikritikken står norske And...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2008 kl 06:58

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund
Se bildet større

Norske Andreas Heldal-Lund og nettstedet Xenu.net står i spissen for den internasjonale motstanden mot scientologikirken. Foto: Rune Henning Johansen.

Se bildet større

Rundt 10.000 mennesker fordelt på rundt 100 byer demonstrerte mot scientologikirken i helga. Her fra Atlanta, USA.

Se bildet større

Slik framstiller animasjonsserien South Park den onde intergalaktiske herskeren Xenu, som scientologene mener hjernevasket oss mennesker for 75 millioner år siden. Se hele South Park-episoden her.

Se bildet større

Historien om Xenu står sentralt i de internasjonale protestene mot scientologikirken.

Sist helg så verden de største demontrasjonene mot scientologikirken noensinne. I spissen for den internasjonale scientologikritikken står norske Andreas Heldal-Lund og nettstedet Xenu.net.

Tekst: Even Gran
Publisert: 13.2.2008

I helga har det vært demonstrasjoner over hele verden mot scientologikirken. Over 10.000 mennesker har demostrert mot scientologene i rundt 100 byer, inkludert Oslo. Den 15. mars er det tillyst nye og enda større aksjoner.

Demonstrantene kritiserer scientologene for å hjernevaske folk og loppe dem for penger, i tillegg til å splitte venner og familier med rigide krav til utestengelse, lojalitet og hemmelighold.

Det er heller ikke fritt for at også selve innholdet i "religionen" får gjennomgå. Viktige deler av trosgrunnlaget til scientlogene er skrevet ned av science-fiction forfatteren L. Ron Hubbard på 50-tallet, mens han ifølge sin assistent "existed almost totally on a diet of drugs" (se boksen om den intergalaktiske herskeren Xenu nederst på sida).

Helgas demonstrasjoner fokuserte spesielt på scientologikirkens stadige forsøk på å kneble negativ omtale av dem selv på nettet gjennom et utall med søksmål.

- Fantastisk å gjøre en forskjell

Det er gruppa Anonymous, en løs samling av nettaktivister, som har tatt initiativet til helgas demonstrasjoner. I spissen for den internasjonale kritikken og motstanden mot scientologikirken, står imidlertid nettstedet Xenu.net som driftes av nordmannen Andreas Heldal-Lund.

Nettadressen har stått på nær sagt alle bannere og plakater som har vært brukt i helgas demonstrasjoner.

Heldal-Lund synes det utmerket at Xenu.net, eller "Operation Clambake" som er nettstedets offisielle navn, løftes fram internasjonalt som det ene nettstedet å gå til hvis man er på jakt etter kritikk av scientologikirken.

- Det er fantastisk å drive med noe som virkelig gjør en forskjell, sier han til Fritanke.no.

Heldal-Lund forteller at sidene har hatt svært mye trafikk den siste uka, men at han har sikret seg mot at sidene skal bli overbelastet eller hacket.

- Jeg har heldigvis flere kopier liggende rundt om, slik at andre servere kan trå til hvis noen svikter, sier han.

Xenu.net vil hjelpe scientologene mot hackere

Da gruppa Anonymous i slutten av januar annonserte at de ville aksjonere mot scientologikirken, oppfordret de medlemmene sine til å lamme scientologenes nettjenester med hackerangrep.

Andreas Heldal-Lund støtter ikke denne måten å aksjonere på. Faktisk kjører han backup av hele nettstedet til scientologikirken. Dermed kan Heldal-Lund, og medhjelperne hans bak Xenu.net, få scientologenes nettsted opp igjen ganske raskt hvis noen skulle lykkes i ødelegge det.

- Jeg har svært lite sansen for destruktive hackeraksjoner mot scientologene. Den største testen på demokratisk sinnelag er om man forsvarer sine motstanderes rett til å ytre seg. Denne kampen må vinnes med argumenter, ikke med ødeleggelser, sier Heldal Lund.

Anonymous snudde etter press
Han forteller at Anonymous-gruppa har snudd på dette punktet etter at han kritiserte dem.

De oppfordrer ikke lenger til hackerangrep og har lagt seg på Heldal-Lunds linje. Anonymous er imidlertid en løst sammensatt gruppe, og det er ikke er sikkert at alle hører etter, understreker han.

- Skal vi vinne denne kampen må vi oppføre oss skikkelig. Skitne hackerangrep gjør bare at scientologene kan hevde seg religiøst forfulgt. Det kommer de styrket ut av, skriver Heldal-Lund i en uttalelse på Xenu.net.

Overfor Fritanke.no legger han til at det er mange skikkelige, redelige mennesker i scientologikirken.

- Problemet er at de ikke vet bedre. Kunsten er å få dem til å skjønne at det er feil å lure folk til å gi fra seg en en masse penger for å sørge for at de få menneskene på toppen i dette systemet blir enda rikere, sier Heldal-Lund.

- Ikke lov å skrive "scientology"

Heldal-Lund har imidlertid selv vært utsatt for det han betegner som skite angrep fra scientlogikirken. De har en rekke ganger forsøk å stenge Xenu.net, blant annet ved å anmelde nettstedet for brudd på opphavsretten.

I 2004 greide de å få Google til å fjerne Xenu.net fra søkemotoren. Google ombestemte seg senere. Men det gjorde ikke nettstedene Archive.org og Waybackmachine.org. De stenger fortsatt Xenu.net ute på grunn av press fra scientologikirken.

Argumentet scientologene bruker er ifølge Heldal-Lund at det ikke er lov til å bruke ordet "scientology" uten tillatelse, ettersom dette er et registrert varemerke.

- Dette er selvsagt et meningsløst argument som de ikke har en sjanse med i retten, men en del nettsteder lar seg tydeligvis true, sier Heldal-Lund.

Ex-scientologitopp i Norge i 2006

Forrige gang Fritanke.no skrev om scientologikirken, var da avhopperen Tory Christman holdt et foredrag i Humanismens hus i Oslo. Hun ble overtalt til å forlate sekten etter å ha diskutert på nettet med Andreas Heldal-Lund. Les mer her.

For 75 millioner år siden fantes det en ond hersker som het Xenu. Han var president i den galaktiske samlingsregjeringen. Xenu mente galaksen var overbefolket, og bestemte seg for å tvangsforflytte deler av galaksens innbyggerne til ubebodde planeter.

Millioner av individer ble frosset ned og stuvet inn i intergalaktiske jetfly, som for øvrig så ut akkurat som DC8-fly. Da flåten av jetfly ankom jorda, ble de nedfrossede innbyggerne dumpet ned i vulkaner blant annet på Hawaii og Kanariøyene. Da døde de selvsagt, men sjelene deres rev seg løs fra de døde kroppene og ble virrende rundt i lufta.

Dette hadde Xenu tenkt på. Han fanget opp alle de forvirrede sjelene med en slags sjel-støvsuger, og tvang dem inn i en gigantisk 3D-kino. Her ble de tvunget til å se på en 36 timer lang tredimensjonal film. Filmen hjernevasket sjelene og plantet en masse desinformasjon i dem.

Dette gjorde at de ble forvirret og ute av stand til å forstå virkeligheten. Etter at filmen var slutt, ble sjelene satt fri. Etter en tid, da jorda ble befolket av mennesker, fant endelig de forvillede sjelene fysiske kropper de kunne bosette seg i. Alle menneskelige villfarelser, svakheter og forvirringer kan spores tilbake til dette, mener scientologene.

Ett av scientologenes viktigste mål er følgelig å befri våre sjeler fra Xenus hjernevasking. For å oppnå dette, tilbyr scientologikirken kostbare kurs i ulike nivåer, slik at man etter hvert skal greie å "se klart".

Historien om Xenu blir for øvrig ikke avslørt før man har nådd det såkalte "OT level 3", noe man må tilbringe mange år i scientologikirken, og bruke mange penger for å kvalifisere seg til. Historien er egentlig hemmelig. Omverdenen har fått vite om Xenu via avhoppere.

Siste nytt i Reportasje

Konverterte til islam som et sosialt eksperiment... og for kjærligheten

Han er fra et norsk, liberalt akademikerhjem. For å få kvinnen han elsker, måtte han konvertere til islam. Likevel valgte de Humanistisk vigsel. I kveld kan du se filmen på TV2.

Humanistisk sjelesørger leder presteteam på engelsk sykehus

På 25 prosent av sykehusene i Storbritannia har de nå ansatt en eller flere samtalepartnere som ikke er religiøse.

Gleder seg til landsmøte i Humanistisk Ungdom

Til helga reiser Veronika Antonsen hele den lange veien fra Øst-Finnmark til Oslo, blant annet for å være med på å diskutere om HU skal gå inn for forbud mot omskjæring.

 
Hvorfor protesterer ikke muslimer mot omskjæringforbud?

Et forbud mot nikab vekker engasjement blant muslimer selv om det vil ramme svært få. Et forbud mot omskjæring vil ramme nesten alle muslimer, men da er det taust. Hvorfor?

Lager egne rollespill til Humanistisk konfirmasjon

Et menneskerettighetsbrytende fengselsopphold, 20 timer i en diktaturstat og en verden der de fleste er utslettet av virus. Det er utgangspunktet for tre egenutviklede rollespill brukt i Humanistisk konfirmasjon i år.

Et skoleeksperiment med humanistisk fortegn

På Humanistskolen finnes ikke KRLE-faget. Kristendom behandles som andre religioner – som en del av filosofifaget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse