Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Hit men ikke lenger kom Hedningsamfunnet da de ville overrekke en kaktus til Erna Solberg i går.

Hit men ikke lenger kom Hedningsamfunnet da de ville overrekke en kaktus til Erna Solberg i går.

Ville gi Erna Solberg en kaktus

Men kom ikke lenger enn til inngangsdøra.

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2016 kl 13:33

Hedningsamfunnet har en stund delt ut kaktuser til folk de synes sier dumme ting i offentligheten.

Onsdag i forrige uke gikk statsminister Erna Solberg ut med et sterkt forsvar for skolegudstjenester og knyttet oppslutning rundt dette tett til det «å være norsk».

Det synes Hedningsamfunnet var grunn nok til å tildele en kaktus, men i motsetning til tidligere skulle det faktisk deles ut en kaktus denne gangen.

Hedningsamfunnets leder Morten Guldberg kom imidlertid ikke lenger enn til døra, for da de ankom var statsministerens kontor stengt for dagen. De fikk imidlertid tatt et bilde utenfor, og håper statsministeren tar signalet.

Vil at Solberg skal være deres statsminister også

I begrunnelsen skriver Hedningsamfunnet at Solbergs uttalelser om julegudstjenester ble litt ekstra sårt, fordi hun har velgernes tillit til å være statsminister for et land som teller både troende og ikke-troende.

Hedningene synes statsministerens uttalelser vitner det om en lite inkluderende holdning.

– Vi vil faktisk gå så langt som å si at det også synliggjør en mangel på forståelse og respekt for mangfoldet som finnes i det norske folk i 2016, heter det i uttalelsen.

Hedningsamfunnet reagerer sterkt på at man nærmest ikke skal kunne føle seg som en skikkelig norsk dersom man ikke forbinder juletiden med vår kristne kulturarv.

De minner Solberg på at det fortsatt er litt tid igjen til jul, og at hun fortsatt kan korrigere sine uttalelser hvis hun mener seg misoppfattet.

– Det er en mulighet vi håper du vil benytte deg av, slik at vi som ikke deler den kristne tro kan føle at du er en statsminister for oss også, skriver hedningene.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus