Muslimsk dialognettverk ved Senaid Kobilica og Basim Ghozlan (øverst t.v.) har søkt opptak i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Utbryterne fra Islamsk Råd vil inn i STL

Islamsk Råd Norge er ute av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) etter samarbeidsproblemer. Nå vil utbryterne Muslimsk dialognettverk Norge melde seg inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2018 kl 15:16

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund
Se bildet større

Ingrid Joys fra STL og Kristin Mile fra Human-Etisk Forbund vil ikke si hva de mener før søknaden kommer opp til behandling i slutten av februar.

Relatert

OGSÅ AHMADIYYA-MUSLIMENE SØKER OPPTAK

Nå som Islamsk Råd Norge (IRN) nå er ute av STL, har også Ahmadiyya-muslimene bestemt seg for å søke opptak.

Det er en kjent sak av vanlige sunni og shia-muslimer ikke anser Ahmadiyya-muslimer for å være muslimer. Derfor har ikke Ahmadiyya-menigheten i Norge ønsket å søke opptak i STL så lenge Islamsk råd satt der.

– Så lenge IRN ikke anser oss for å være muslimer, har det ikke vært relevant for oss å være med. Når IRN nå er ute, har det åpnet seg en mulighet for at vi også kan søke opptak, sier pressekontakt Mahmod Ahmad i Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge til Fritanke.no.

– Tror du Muslimsk dialognettverk vil anerkjenne dere som muslimer hvis de blir tatt opp?

– Det får tiden vise, sier han.

Den nystartede muslimske paraplyorganisasjonen Muslimsk dialognettverk Norge (MDN), har søkt om å få melde seg inn i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).

Det bekrefter talsperson for Muslimsk dialognettverk Norge, Basim Ghozlan, samt generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys, overfor Fritanke.no.

– Vi ønsker å bli med i alle dialogforum for å bidra til å finne gode fellesløsninger i det flerkulturelle samfunnet, sier Ghozlan til Fritanke.no.

Rosendorf Joys vil ikke forskuttere behandlingen på noen måte. Hun bekrefter at søknaden skal behandles på STLs årsmøte den 27. februar.

– Veldig bra at de søker

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, synes det er gledelig at Muslimsk dialognettverk har søkt opptak, men hun vil ikke forskuttere saksbehandlingen som skal skje på årsmøtet.

– Vi får se på dette når vi kommer så langt, men det er veldig bra at de søker opptak. I tillegg er jeg glad for at Ahmadiyya-muslimene har søkt, sier hun.

STL er Norges fremste dialogorganisasjon på tvers av tros- og livssyn. Human-Etisk Forbund er medlem, sammen med 13 andre organisasjoner spredt på de store verdensreligionene.

Alle medlemmer i STL må ifølge vedtektene være enig hvis nye medlemmer skal tas opp.

Siste nytt i Nyheter

Tror ikke Stormberg er ute etter å få logoen sin på døra

Hva innebærer det for Human-Etisk Forbund å bli sponset av næringslivet? Vi snakket med en fylkesleder, generalsekretæren og styreleder.

Stormberg-gründer gir 200.000 til Human-Etisk Forbund etter 17. mai-hets

Steinar J. Olsen blar opp lommeboka etter at Emilie Hesselberg rapporterte om hets av Human-Etisk Forbund i borgertoget i Kristiansand.

Mauritania innfører obligatorisk dødsstraff for blasfemi

Før kunne man slippe med to år i fengsel hvis man angret. Nå er det ikke lenger noen bønn i den islamske republikken.

 
HU beskylder Human-Etisk Forbund for majoritetsarroganse

– Det er lett å støtte en nedre grense på 500 medlemmer når man selv har 88.000 medlemmer, kommenterer politisk nestleder i Humanistisk Ungdom, Øistein Sommerfeldt Lysne.

Tradisjonen med gudstjeneste midt i 17. mai-toget fortsetter

Løken skole har holdt avstemning og flertallet ville fortsette som før. Dermed blir det gudstjeneste midt i 17. mai-toget i år også.

Konverterte til islam som et sosialt eksperiment... og for kjærligheten

Han er fra et norsk, liberalt akademikerhjem. For å få kvinnen han elsker, måtte han konvertere til islam. Likevel valgte de Humanistisk vigsel. I kveld kan du se filmen på TV2.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse