Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Muslimsk dialognettverk ved Senaid Kobilica og Basim Ghozlan (øverst t.v.) har søkt opptak i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Muslimsk dialognettverk ved Senaid Kobilica og Basim Ghozlan (øverst t.v.) har søkt opptak i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Utbryterne fra Islamsk Råd vil inn i STL

Islamsk Råd Norge er ute av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) etter samarbeidsproblemer. Nå vil utbryterne Muslimsk dialognettverk Norge melde seg inn.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2018 kl 15:16

Den nystartede muslimske paraplyorganisasjonen Muslimsk dialognettverk Norge (MDN), har søkt om å få melde seg inn i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).

Det bekrefter talsperson for Muslimsk dialognettverk Norge, Basim Ghozlan, samt generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys, overfor Fritanke.no.

– Vi ønsker å bli med i alle dialogforum for å bidra til å finne gode fellesløsninger i det flerkulturelle samfunnet, sier Ghozlan til Fritanke.no.

Rosendorf Joys vil ikke forskuttere behandlingen på noen måte. Hun bekrefter at søknaden skal behandles på STLs årsmøte den 27. februar.

– Veldig bra at de søker

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, synes det er gledelig at Muslimsk dialognettverk har søkt opptak, men hun vil ikke forskuttere saksbehandlingen som skal skje på årsmøtet.

– Vi får se på dette når vi kommer så langt, men det er veldig bra at de søker opptak. I tillegg er jeg glad for at Ahmadiyya-muslimene har søkt, sier hun.

STL er Norges fremste dialogorganisasjon på tvers av tros- og livssyn. Human-Etisk Forbund er medlem, sammen med 13 andre organisasjoner spredt på de store verdensreligionene.

Alle medlemmer i STL må ifølge vedtektene være enig hvis nye medlemmer skal tas opp.