Muslimsk dialognettverk ved Senaid Kobilica og Basim Ghozlan (øverst t.v.) har søkt opptak i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Utbryterne fra Islamsk Råd vil inn i STL

Islamsk Råd Norge er ute av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) etter samarbeidsproblemer. Nå vil utbryterne Muslimsk dialognettverk Norge melde seg inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2018 kl 15:16

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund
Se bildet større

Ingrid Joys fra STL og Kristin Mile fra Human-Etisk Forbund vil ikke si hva de mener før søknaden kommer opp til behandling i slutten av februar.

Relatert

OGSÅ AHMADIYYA-MUSLIMENE SØKER OPPTAK

Nå som Islamsk Råd Norge (IRN) nå er ute av STL, har også Ahmadiyya-muslimene bestemt seg for å søke opptak.

Det er en kjent sak av vanlige sunni og shia-muslimer ikke anser Ahmadiyya-muslimer for å være muslimer. Derfor har ikke Ahmadiyya-menigheten i Norge ønsket å søke opptak i STL så lenge Islamsk råd satt der.

– Så lenge IRN ikke anser oss for å være muslimer, har det ikke vært relevant for oss å være med. Når IRN nå er ute, har det åpnet seg en mulighet for at vi også kan søke opptak, sier pressekontakt Mahmod Ahmad i Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge til Fritanke.no.

– Tror du Muslimsk dialognettverk vil anerkjenne dere som muslimer hvis de blir tatt opp?

– Det får tiden vise, sier han.

Den nystartede muslimske paraplyorganisasjonen Muslimsk dialognettverk Norge (MDN), har søkt om å få melde seg inn i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).

Det bekrefter talsperson for Muslimsk dialognettverk Norge, Basim Ghozlan, samt generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys, overfor Fritanke.no.

– Vi ønsker å bli med i alle dialogforum for å bidra til å finne gode fellesløsninger i det flerkulturelle samfunnet, sier Ghozlan til Fritanke.no.

Rosendorf Joys vil ikke forskuttere behandlingen på noen måte. Hun bekrefter at søknaden skal behandles på STLs årsmøte den 27. februar.

– Veldig bra at de søker

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, synes det er gledelig at Muslimsk dialognettverk har søkt opptak, men hun vil ikke forskuttere saksbehandlingen som skal skje på årsmøtet.

– Vi får se på dette når vi kommer så langt, men det er veldig bra at de søker opptak. I tillegg er jeg glad for at Ahmadiyya-muslimene har søkt, sier hun.

STL er Norges fremste dialogorganisasjon på tvers av tros- og livssyn. Human-Etisk Forbund er medlem, sammen med 13 andre organisasjoner spredt på de store verdensreligionene.

Alle medlemmer i STL må ifølge vedtektene være enig hvis nye medlemmer skal tas opp.

Siste nytt i Nyheter

Nå kan britiske humanister gifte seg på Jersey

Humanistisk vigsel er fortsatt ikke anerkjent i England, Wales og Nord-Irland. Men nå har kanaløya Jersey åpnet opp en mulighet for britiske humanister med gifteplaner.

Tror omskjæringsforbud på Island blir vedtatt

Island ligger an til å bli det første landet i verden som forbyr omskjæring av mindreårige gutter. Forslaget har et politisk flertall i ryggen, ifølge vår kilde.

Human-Etisk Forbund sterkt kritisk til Forsvarets navneforslag

– Feltprestene må endre navn til «lutherske livssynsveiledere» hvis vi skal gå med på dette, er tilbakemeldingen fra Human-Etisk Forbund.

 
Oslo Rådhus ikke lenger tilgjengelig for Humanistisk vigsel

Det rødgrønne byrådet åpnet for humanistiske vigsler i Oslo Rådhus fra den 1. januar 2017. Ett år senere er det slutt.

Vil vise at det ikke er «åndsfattig» å basere seg på vitenskap

Musikkprosjektet Amino prøver å gjenskape stemningen fra tv-serien Cosmos.

Vil forklare sin tidligere sjef hva som er feil i regjeringens lovforslag

Torsdag 1. februar overtok Trond Enger sjefsstolen etter Kristin Mile i Human-Etisk Forbund.

ANNONSE
Annonse