Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Tre av årets ti titler på Humanist forlag er innkjøpt av Kulturrådet: (f.v.) Opplysningens stjerne. Voltaire 1694-1778 av Camilla Kolstad Danielsen, Ukraina. Landet på grensen av John Færseth og De ukjente krigerne. Nordmenn i første verdenskrig av Nik. Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige.

Tre av årets ti titler på Humanist forlag er innkjøpt av Kulturrådet: (f.v.) Opplysningens stjerne. Voltaire 1694-1778 av Camilla Kolstad Danielsen, Ukraina. Landet på grensen av John Færseth og De ukjente krigerne. Nordmenn i første verdenskrig av Nik. Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige.

Tre av ti titler innkjøpt

Kulturrådet kjøper inn Humanist forlags utgivelse «Ukraina. Landet på grensen», og forlaget har med det fått tre av årets ti utgivelser innkjøpt.

Publisert:

Kulturrådet kjøper Humanist forlags utgivelse Ukraina. Landet på grensen av John Færseth. Dette er den tredje utgivelsen forlaget, som er deleid av Human-Etisk Forbund, har fått kjøpt inn av Kulturrådet i år. Tidligere er titlene Opplysningens stjerne. Voltaire 1694-1778 av Camilla Kolstad Danielsen og De ukjente krigerne. Nordmenn i første verdenskrig av Nik. Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige.

– Kvalitetsstempel

Å bli innkjøpt av Kulturrådet innebærer at rådet kjøper inn 1000 eksemplarer av boka som så kommer på norske bibliotek. Bare omkring femti sakprosatitler blir innkjøpt årlig, og at lille Humanist forlag får inn tre blant dem, er forlagsredaktør Bente Pihlstrøm ganske stolt av.

– Bøkene vurderes etter litterære kriterier, så dette er et kvalitetsstempel som vi er stolte av. Vi er veldig glade for at disse bøkene blir gjort tilgjengelig for flere på bibliotekene.

Også tidligere har forlaget hatt suksess med sine titler, med toppåret 2011, da hele fire titler ble innkjøpt.

Pihlstrøm bekrefter at innkjøpet er positivt også for økonomien i forlaget.

– Økonomisk betyr det mer penger til hardtarbeidende forfattere og en liten slump til forlaget.

Håper det gir tema oppmerksomhet

Forfatter John Færseth er også fornøyd.

– Dette er jeg veldig glad for! Jeg synes også det er flott om dette fører til at temaet får mer oppmerksomhet. Dette er den største krisen i Europa siden krigene i Jugoslavia og kanskje siden avslutningen av den kalde krigen, sier han.

– Og så vil jeg gjerne takke alle dem som har vært behjelpelige underveis!

Les mer om Ukraina og om boken:

Den ukrainske revolusjonens problembarn

– Det er vår moralske plikt å støtte Ukraina

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus