Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kardinal George Pell har vært i en mye sett debatt med Richard Dawkins. Debatten var også en del av dokumentarfilmen The Unbelievers.

Kardinal George Pell har vært i en mye sett debatt med Richard Dawkins. Debatten var også en del av dokumentarfilmen The Unbelievers.

Tim Minchin til musikalsk frontalangrep på kardinal

Kardinal George Pell skal ikke være frisk nok til å reise fra Roma til Australia for å vitne i opprulling av katolsk sexskandale.

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 07:46

Den katolske kirken i Australia er som mange andre steder rammet av sexskandaler der prester har misbrukt unge gutter seksuelt. Den ledende figuren i den katolske kirken i Australia, Kardinal George Pell, er innkalt som vitne i en opprulling av sexovergrepene i den australske katolske kirke.

Den 74 år gamle kardinalen befinner seg i Roma og er syk. Han har fått legeerklæring på at han ikke bør ta den lange flyturen fra Italia til Australia. Pell skal nå avhøres via internett, melder The Guardian.

Saken har skapt oppstandelse i Australia. Kardinal Pell blir beskyldt for å prøve å snike seg unna de alvorlige beskyldningene. Han beskyldes også for å ha prøvd å få ett av ofrene for sexmisbruket til å holde tett mot betaling.

Pell selv avviser beskyldningene.

«You pompous buffoon»

En av de som reagerer sterkt på at kardinal Pell ikke har noen planer om å komme hjem for å vitne, er den australsk-britiske artisten Tim Minchin. Men isteden for å skrive et innlegg i avisa, eller legge ut en sint melding på Facebook, har Minchin laget en sang. Den heter ganske enkelt «Come Home (Cardinal Pell)».

Tittelen er ikke spesielt illevarslende. Sangen er melodiøs og fengende, men teksten er et hardt personangrep mot kardinalen. Her er to små utdrag fra teksten:

  • You should come home you pompous buffoon. I suggest do it soon.
  • I think you are scum and I reckon you should come home.
  • You're a coward Georgie.

Til slutt synger Minchin at hvis han ikke kommer hjem av fri vilje, så er kanskje sangen så drøy at kardinalen kommer hjem for å saksøke ham. Uansett, han bør komme seg hjem til Australia, er Minchins budskap.

Kommentator i The Guardian, Kristina Keneally, har hørt gjennom sangen og kommenterer at hun ikke hørte et eneste "fuck", noe som heller ikke er nødvendig når man har med en slik sak å gjøre.

Første gang Keneally hørte sangen lo hun. Den andre gangen lette hun etter ordet "fuck" uten å finne det, mens den tredje gangen begynte hun å gråte med tanke på hvor alvorlig saken egentlig er.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus